Vulin: Vojna neutralnost ostaje prioritet ministarstva

Kandidat za ministra odbrane Aleksandar Vulin kaže za RTS da je to ministarstvo izazov i velika čast za njega, kao i da će vojna neutralnost ostati prioritet.

Vulin je, gostujući u Dnevniku RTS-a, istakao da veruje da će ostvariti napredak u svim prioritetima Ministarstva odbrane.

"Ministarstvo odbrane je veliki izazov i velika čast. Biti sa najhrabrijima je velika čast", naglasio je Vulin.

Sadašnji prioriteti Ministarstva odbrane su osavremenjivanje opreme, bolji položaj pripadnika vojske, unapređenje namenske industrije i vojna neutralnost, a Vulin kaže da će to ostati ciljevi i kada on preuzme funkciju ministra.

"To je politika koja je dala rezultate, pomogla vojsci, vratila ugled armiji i državi", smatra Vulin.

Podsetio je da je Aleksandar Vučić, dok je bio ministar odbrane, formulisao politiku odbrane i značajno ju je unapredio, ali i naglasio da će se truditi da se ta politika nastavi.

Odgovarajući na pitanje da li je njegov izbor za ministra odbrane poruka Zapadu da neće biti raskida prijateljskih veza sa Rusijom i siguran znak da Srbija neće u NATO, Vulin ističe da je naša politika jasno formulisana godinama unazad, a to je saradnja i poštovanje sa NATO-om, Rusijom i Kinom i svim onim zemljama od kojih možemo nešto da naučimo i unapredimo našu bezbednost.

"Nemamo želju da se svrstavamo u bilo kakav vojni savez, ali hoćemo da vodimo računa o sebi, svojoj bezbednosti. Hoćemo sami da štitimo svoje nebo, hoćemo sami da štitimo svoju zemlju, da štitimo svoj narod", poručuje Vulin.

Ukazao je da je to moguće ako vodimo politiku prijateljstva i sa NATO-om i sa Rusijom.

"Za to nije trebalo mene postavljati. Svakom je jasno da nećemo uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji, baš kao što nećemo ni po koju cenu napustiti politiku saradnje sa Zapadom", kaže Vulin.  

Tvrdi da se mora voditi računa o narodu, kao i da je naša zemlja stabilna i neoštećena.

"Srbija može da bude mirna i stabilna, ima vojsku i politiku sa kojom može da se ponosi", ukazao je Vulin.

Naveo je da će budućem ministru za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, prilikom primopredaje dužnosti, poručiti da dalje unapređuje sistem socijalne zaštite.

"Predložiću da vodi računa o fiskalnoj stabilnosti i nikako ne umanjuje socijalna davanja, da voli i poštuje radnike u sistemu socijalne zaštite i poštuje naše korisnike", zaključio je Vulin.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво