Brnabić: Vratićemo poverenje u naše obrazovanje

Mandatarka Ana Brnabić istaći će u ekspozeu, koji će pročitati u Skupštini Srbije, da su obrazovanje i digitalizacija među prioritetnim zadacima nove vlade i obećati da će raditi na tome da povrati poverenje javnosti u obrazovni sistem, pišu "Večernje novosti."

"Vlada koju će voditi radiće na tome da Srbija bude društvo koje pruža jednake šanse svim svojim građanima, a jedan od ključnih prioriteta je obrazovanje. Ceo tim koji ću predvoditi radiće na tome da se povrati poverenje javnosti u obrazovni sistem," navodi se u ekspozeu mandatarke Ane Brnabić.

Vlada Srbije, kako iznosi, radiće na unapređenju obrazovnog sistema, što znači da će podsticati analitički način razmišljanja, usmeren na rešavanje problema i pronalaženje rešenja. Vlada će raditi na tome da mlade generacije učimo da ne odustaju na prvoj prepreci, već da se bore za ideje, poslove, da veruju u sebe i idu u susret svojim ambicijama.

"Radiću i na povećanju dostupnosti obrazovanja, modernizaciji nastavnih planova i programa, kao i na kreiranju obrazovnog sistema prema potrebama društva i ekonomije i ceo tim koji ću predvoditi radiće na tome da se povrati poverenje javnosti u obrazovni sistem", stoji u ekspozeu u koji su Večernje novosti imale uvid.

Obrazovanje treba da podstiče inovacije, preduzetništvo i obezbeđuje mladima potrebne veštine da bi bili spremni za vreme u kome živimo, zaključuje mandatarka.

Brnabić će u ekpozeu istaći i da digitalizacija otvara nove mogućnosti za kvalitetniji život građana kroz veći broj usluga, jeftinije usluge, dostupnije informacije i znanje, povezivanje među ljudima. Povećaće se, kako iznosi, efikasnost, smanjiti troškovi i kreirati nova vrednost u skoro svim oblastima života i rada.

"Digitalizacija je više od IT industrije, jer uključuje sve privredne grane i omogućava razvoj čitavog društva," navodi se u ekspozeu mandatarke.

Moj dosadašnji moto rada da u "državu treba uvesti red, a zdrav razum u državnu upravu" ostaje moja ideja vodilja i kao predsednice Vlade Srbije, zaključuje Ana Brnabić, prenose Novosti.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво