Skupštinski Odbor nije prihvatio nijedan amandman, predložio svoj

Odbor za pravosuđe Skupštine Srbije, nije prihvatio nijedan od 132 amandmana na izmene Zakona o ministarstvima, a predložio je svoj amandman kojim se precizira delokrug rada novog ministarstva za zaštitu životne sredine.

Amandmanom odbora predviđeno je da se u delokrug rada novog ministarstva unesu i poslovi u vezi sa podrškom projektima u oblasti životne sredine za čiju realizaciju su Srbiji na raspolaganju sredstva iz pretpristupnih fondova EU, donacije i drugi oblici razvojne pomoći.

Ti poslovi se, kako je precizirano, odnose na stvaranje uslova za pristup i realizaciju projekata iz delokruga tog ministarstva koji se finansiraju iz pretpristupnih fondova EU, donacija i drugih oblika razvojne pomoći.

Izmene Zakona o ministarstvima predviđaju da se, pored ministartsva za zaštitu životne sredine, osnuje i ministarstvo za evropske integracije, tako da će nova vlada imati 18 resora.

Skupština Srbije danas razmatra amandmane na izmene tog zakona, kojima se stvaraju uslovi za izbor nove vlade koju treba da sastavi mandatarka Ana Brnabić.

Posle današnje rasprave o amandmanima, očekuje se glasanje o izmenama Zakona o ministarstvima.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи