Petrović neće biti ministar

Zamenik predsednika DS-a i ministar pravde Dušan Petrović, čije se ime pominjalo za isti resor i u novoj vladi, objavio je da će se ubuduće baviti isključivo partijom.

"Sa predsednikom Srbije i Demokratske stranke Borisom Tadićem dogovorio sam se da preuzmem bavljenje DS-om u narednom periodu i neću biti član nove vlade Srbije", rekao je Petrović.

Potpredsednik DS-a demantovao je pisanje štampe o raskolu u stranci.

Potvrdio je da DS ima tri kandidata za premijera - Bojana Pajtića, Vuka Jeremića i Mirka Cvetkovića i istakao da je "duboko uveren da je svako od njih potpuno sposoban da obavlja posao predsednika Vlade".

"Odluku o tome ko će biti premijer doneće predsednik Tadić i neće pogrešiti koga god od njih trojice da odabere", rekao je Petrović.

I portparol Demokratske stranke Jelena Trivan odbacila je navode medija o sukobu u stranci povodom izbora mandatara.

Objasnila je da se "u DS-u bave najboljim kadrovskim rešenjima u vladi", a Tadić se "bavi pitanjima premijera".

I funkcioneri DS-a Oliver Dulić i Dragoljub Mićunović, u kratkim izjavama novinarima u pauzi skupštinske sednice, odbacili su navode o sukobima.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара