Stefanović: Vladajuća koalicija treba da glasa za mandatara

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da vladajuća kolalicija treba da glasa za predlog mandatara, jer je potpuno prirodno da podržava politiku koju ta vlada zastupa.

Nebojša Stefanović rekao je da se na pitanjima glasanja za Vladu i budžet pokazuje ko želi da podrži vladajuću većinu.

"Vladajuća koalicija treba da glasa za vladu, jer je to nešto potpuno prirodno i valjda podržavate politiku koju ta vlada zastupa, a ne samo njena kadrovska rešenja", rekao je Stefanović nakon pokazne vežbe pripadnika MUP-a na Adi Ciganliji.

Prema njegovim rečima, na osnovu toga kako će se ko izjasniti na dan glasanja po pitanju predloga za premijera, Vlada Srbije će se ubuduće opredeljivati kada bude donosila različite mere.

Upitan kako će glasati Jedinstvena Srbija, on je rekao da svaka stranka ima pravo da glasa za sebe i da poslanički klubovi odlučuju o glasanju u parlamentu.

"Mislim da uvek treba tražiti način kako da zajedno uradimo nešto dobro za Srbiju i podržimo reformski put, a ne da se posvađamo", rekao je Stefanović.

Stefanović je dodao da je posao Vlade da Srbija bude bolje mesto za život za sve građane i da se popravi njen položaj na Duing biznis listi po uslovima poslovanja.

Novo ministarstvo - bolja koordinacija u pregovorima sa EU  

Stefanović je izjavio da najava formiranja novog ministarstva za evropske integracije znači bolju koordinaciju u pregovorima sa Evropskom unijom, kao i bolju organizaciju rada sa istim brojem zaposlenih i novcem.

Povodom početka kupališne sezone na Adi Ciganliji kazao je da se novim ministarstvom ne dobija novi administrativni aparat, jer te organizacione celine već postoje na različitim nivoima.

"Ovo je sada administrativno ukrupnjavanje. Postojeće organizacione celine se sada sistematizuju na jednom mestu. Sve je isto što se tiče broja zaposlenih i novca, jedino je bolja organizacija rada", kazao je Stefanović.

Prema njegovim rečima najava formiranja ministarstva za ekologiju znači da će se toj oblasti dati veća pažnja i omogućiti korišćenje pretpristupnih fondova EU.
Kako je dodao, to je dobro, jer će se otkloniti i veliki broj deponija koje postoje u Srbiji.

Stevanović je naglasio i da su za Srbiju važni dobri odnosi sa svim susedima, a da sa Hrvatskom je to dodatno značajno, jer je ona članica EU sa kojom Srbija pregovara za članstvo. 

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво