Vučić sa Zubinom Mehtom: Nova zgrada Filharmonije do 2020. godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je slavnog dirigenta Zubina Mehtu, kojem je poručio da nova zgrada Beogradske filharmonije mora biti završena do 2020. godine.

Maestro Zubin Mehta, koji boravi u Beogradu povodom koncerta na otvorenom Beogradske filharmonije, koji se izvodi pod njegovim rukovodstvom, zahvalio je predsedniku Aleksandru Vučiću na svemu što čini za tu kulturnu ustanovu.

 

Mehta je zahvalio i na planu za izgradnju nove koncertne dvorane o kojoj je razgovarao tokom svoje poslednje posete Beogradu.

Predsednik je naglasio da nova zgrada Beogradske filharmonije mora biti završena do 2020. godine.

"Beograd je kosmopolitski grad i zaslužuje koncertnu dvoranu koja će postati ne samo njegov, već i simbol celog regiona", istakao je Vučić, a saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Predsednik Vučić i maestro Mehta dogovorili su postavljanje statue slavnom holivudskom glumcu srpskog porekla, Karlu Maldenu, rođenom kao Milan Sekulović, koji je igrao u više holivudskih filmova, među kojima su najpoznatiji "Tramvaj zvani želja", "Paton", "Na dokovima Njujorka" i dr.

Porodica Karla Maldena poklonila je beogradskoj Kinoteci 2016. godine lične predmete i deo filmske kolekcije ovog slavnog holivudskog glumca.

"Naš zadatak je da naše generacije upoznamo sa likom i delom najpoznatijeg glumca srpskog porekla, s obzirom da ni mi nismo bili svesni značaja i traga koji je Karl Malden ostavio. On je bio veliki umetnik, ali i najbolji ambasador Srbije", istakao je predsednik Vučić, navodi se u saopštenju.

Sastanku u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu, prisustvovali su i šef dirigent Beogradske filharmonije Gabrijel Felc i direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac.

Filharmonija će večeras, pod upravom Felca, pokloniti publici najveći koncert klasične muzike u istoriji Srbije na otvorenom, a maesto Zubin Mehta biće specijalni gost.

Koncert će biti održan između Palate "Srbija" i Ušća, na mestu predviđenom za izgradnju koncertne dvorane Filharmonije.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи