Vučić: Verujem u bolje odnose s Hrvatskom do kraja godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, nakon sastanka sa hrvatskom koleginicom Kolindom Grabar Kitarović, da veruje da se odnosi dve države i dva naroda mogu "kako-tako" popraviti do kraja godine.

Vučić je novinarima rekao da je sa Kolindom Grabar Kitarović razgovarao o konkretnim problemima, i da je veoma zadovoljan sastankom.

Dodajući da će uskoro otputovati u Dubrovnik, Vučić je rekao da će tamo nastaviti razgovore sa hrvatskom predsednicom.

"I da ne bismo žurili, nije to jednostavno, imamo mnogo toga što opterećuje naše odnose, ali verujem da u narednih šest meseci, odnosno do kraja godine, možemo da dostignemo značajnije rezultate, koji bi značili i Srbima u Hrvatskoj, Hrvatima u Srbiji, koji bi značili kakvo-takvo popravljanje bilateralnih odnosa između Srbije i Hrvatske, ali i u celini, između Srba i Hrvata", rekao je Vučić kratko novinarima nakon sastanka.

Vučić i Kolinda Grabar Kitarović razgovarali su u četiri oka.

Posle sastanka je saopšteno da je Vučić pri susretu poželeo dobrodošlicu hrvatskoj koleginici, a Grabar Kitarovićeva mu je srdačno čestitala na izboru za predsednika Srbije i poželala mu mnogo uspeha, dodajući da se nada da će to biti na dobrobit dva naroda i dve države.

Vučić joj je zahvalio na prisustvu svečanosti povodom inauguracije.

Hrvatska predsednica je pozvala Vučića u zvaničnu posetu Hrvatskoj, što je srpski predsednik prihvatio. Dogovoren je rad na konkretnim pitanjima, posebno na unapređenju položaja Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji.

Predsednik Vučić je istakao da je Srbija čvrsto opredeljena za relaksiranje odnosa i uspostavljanje dobrosusedske saradnje sa Hrvatskom i konstruktivan dijalog u rešavanju svih otvorenih bilateralnih pitanja.

On je istakao i da trgovinska razmena između Srbije i Hrvatske kontinuirano raste i, ukoliko se ovaj trend nastavi, ona će uskoro iznositi milijardu evra.

U prva četiri meseca 2017. godine Hrvatska se nalazila na 13. mestu najvećih spoljnotrgovinskih partnera Srbije, a na prvom mestu po visini stranih ulaganja u Srbiji. Predsednik Vučić je naglasio da su srpski privrednici zainteresovani za veća ulaganja na hrvatskom tržištu i izrazio nadu da će uskoro biti poboljšani uslovi za njihovo poslovanje u Hrvatskoj.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво