Dačić sa stranim delegacijama

Vršilac dužnosti premijera Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić delegacije stranih zemalja koje će učestvovati na današnjoj svečanosti povodom inauguracije predsednika Aleksandra Vučića.

Ministar Dačić poželeo je dobrodošlicu visokom zvaničniku Maroka i zahvalio mu na dolasku na svečani prijem.

Tokom razgovora sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Maroka Habibom el Malkijem izraženo je obostrano zadovoljstvo povodom dobrih odnosa dve zemlje i potvrđena je spremnost za njihovo dalje svestrano unapređivanje, naročito u oblasti ekonomije, trgovine i kulture.

Ministar Dačić je istakao da Maroko i Srbiju veže dugogodišnje prijateljstvo i podsetio da se tokom 2017. godine navršava 60 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje. S tim u vezi, pozvao je na dalje unapređenje bilateralne i multilateralne saradnje.

Dačić se sastao i sa ministrom industrije, energetike i rudarstva u Vladi Republike Srpske Petrom Đokićem sa kojim je razgovarao o konkretnim pitanjima o saradnji u oblasti ekonomije, pre svega u pogledu projekata na planu turizma i infrastrukture.

Izraženo je uverenje da će, nakon formiranja nove Vlade Srbije, ubrzo biti organizovana i zajednička sednica dve Vlade.

U prijateljskom i otvorenom razgovoru, obostrano je izraženo zadovoljstvo povodom veoma dobrih odnosa između Republike Srbije i Republike Srpske, kao i spremnost za njihovo dalje unapređenje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. 

Dačić je primio i Rauhija Fatuha, savetnika za međunarodna pitanja i specijalnog izaslanika predsednika Države Palestine Mahmuda Abasa na svečanoj ceremoniji povodom stupanja Aleksandra Vučića na dužnost predsednika Republike.

Dačić je istakao značaj koji Republika Srbija pridaje odnosima sa Palestinom i ukazao da u tom kontekstu visoko cenimo prisustvo predstavnika prijateljske države na svečanoj ceremoniji.

Uz podsećanje na dugu tradiciju prijateljstva dve zemlje i naroda, obostrano je potvrđena spremnost za nastavak bilateralne i multilateralne saradnje i dalje unapređenje odnosa u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Dačić je preneo zahvalnost za podršku Palestine teritorijalnom integritetu Srbije i njenim stavovima po pitanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Dačić je primio i ambasadora Hanija bin Abdulaha bin Mohameda Mominaha, specijalnog izaslanika Kraljevine Saudijske Arabije na svečanoj ceremoniji povodom stupanja Aleksandra Vučića na dužnost predsednika Republike.

Dačić je zahvalio na prisustvu ambasadora Mominaha ceremoniji inauguracije predsednika Srbije.

Ocenio je da su odnosi između dve zemlje dobri i potvrdio spremnost za njihovo dalje unapređenje kroz intenzivniju saradnju i dinamičniji politički dijalog, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ambasador Mominah je iskazao zadovoljstvo zbog prilike da predstavlja svoju zemlju na inauguraciji predsednika Srbije.

Preneo je pozdrave saudijskog ministra spoljnih poslova Adela bin Ahmeda el Džubeira upućene ministru Dačiću i obavestio o njegovoj spremnosti da u narednom periodu poseti Republiku Srbiju.

Upoznao je ministra Dačića sa stavovima Saudijske Arabije u pogledu krize u odnosima pojedinih zemljama Persijskog zaliva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара