Dačić dočekao visoke zvanice

Vršilac dužnosti premijera Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić dočekao je večeras zamenika ruskog premijera Dmitrija Rogozina, potpredsednika Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Đi Bingsjuena i predsedavajućeg Predsedništva BiH Mladena Ivanića.

Ivica Dačić je dočekao Dmitrija Rogozina zajedno sa ministrom odbrane Zoranom Đorđevićem.

Dačić je poželeo dobrodošlicu potpredsedniku ruske vlade i zahvalio mu na dolasku na svečani prijem povodom preuzimanja dužnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

U srdačnom razgovoru s potpredsednikom Rogozinom, zajednički je konstatovano da je saradnja dve zemlje izuzetno dobra i da u narednom periodu cilj treba da bude traganje za rastom ekonomskih odnosa.

Istaknuto je da Rusiju i Srbiju veže prijateljstvo dva naroda, ali i duboki ekonomski odnosi koji su dobili dodatni impuls poslednjih godina.

Dačić je dočekao i poželeo dobrodošlicu i visokom zvaničniku Kine Đi Bingsjuenu.

Istakli su aktivnu uloga Srbije u mehanizmu Kina-CIEZ u okviru kojeg Srbija prednjači u saradnji sa Kinom u svim oblastima, a posebno u infrastrukturi.

Kineski zvaničnik zahvalio je Dačiću na prijateljskoj dobrodošlici, kao i na njegovoj ulozi u sveobuhvatnom unapređenju saradnje Srbije i Kine i ličnom doprinosu u realizaciji konkretnih projekata.

Dačić i Ivanić su ocenili da su dobri odnosi Srba i Bošnjaka suštinski značajni za očuvanje mira i stabilnosti u regionu, ali i za sveukupni napredak ekonomija Zapadnog Balkana.

Šef srpske diplomatije je istakao da je Srbija opredeljena za najbolje političke i ekonomske odnose sa BiH, jer su takvi dobrosusedski odnosi u interesu srpskog naroda u Republici Srpskoj i BiH, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво