Daut Haradinaj: Srpska lista nema razloga da ne podrži Ramuša

Ne mislim da Srpska lista ili bilo koja druga politička stranka ima legitiman razlog da se protivi novoj vladi Ramuša Haradinaja, smatra njegov brat Daut Haradinaj.

Poslanik u aktuelnom sastavu kosovskog parlamenta i kandidat za poslanika u novom sazivu kosovske skupštine iz ABK Daut Haradinaj tvrdi da će i Srpska lista podržati vladu koju bude formirao njegov brat Ramuš.

Daut Haradinaj je za Ekonoma onlajn rekao, naime, da nijedna kosovska partija nema razloga da se protivi budućoj vladi koju bi kao premijer vodio Ramuš Haradinaj.

"Mislim da će svi članovi kosovskog parlamenta imati svoje pravo na govor. Bićemo otvoreni za saradnju sa svima. Ne mislim da Srpska lista ili bilo koja druga politička stranka ima legitiman razlog da se protivi novoj vladi", rekao je Daut Haradinaj.

Inače, Daut Haradinaj je u aprilu, dok je njegov brat Ramuš bio pritvoren u francuskom gradu Kolmaru, po poternici Srbije, koja ga tereti za zločine nad srpskim civilima, pretio da Beograd treba da zna da će, ukoliko njegov brat ne bude oslobođen, dobiti isti odgovor kao 1999.

Prethodno, Daut Haradinaj je rekao, preneli su kosovski mediji, da na Kosovu više neće biti mesta ni za jednog Srbina, ali je to kasnije negirao tvrdeći da su njegove reči izvučene iz konteksta i da nije pretio etničkim čišćenjem.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво