Martinović: Izmene zakona o ministarstvima večeras ili sutra

Svih 129 poslanika sa liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" glasaće za izbor Ane Brnabić za novog predsednika vlade, izjavio je šef poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović. Izmene Zakona o ministarstvima očekuje večeras ili sutra ujutro u skupštinskoj proceduri.

"Plan je da zakon bude u proceduri Skupštine ili večeras ili sutra ujutro, i da se sednica o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima zakaže za subotu, da se ta sednica završi u ponedeljak i da sednica o izboru vlade bude zakazana za sredu. To je neki plan, kako bi nova vlada bila izabrana, verovatno, u četvrtak, 29. juna", rekao je Martinović za Tanjug.

Navodeći da se na tom zakonu još radi vrlo intenzivno, Martinović je rekao da će predlagač izmena i dopuna Zakona o ministarstvima biti neko od poslanika SNS-a.

Po Poslovniku o radu parlamenta, predstavnik predlagača može da bude samo jedan poslanik, a Martinović kaže da će verovatno taj jedan poslanik formalno i predložiti zakon.

"Naravno, iza tog predloga zakona stajaće svi oni poslanici koji će da podrže izbor nove vlade. U političkom smislu, svi oni koji će naredne nedelje da glasaju za novu vladu su suštinski predlagači ovog zakona", podvukao je Martinović.

Što se tiče broja poslanika koji će da glasaju za izbor Ane Brnabić i njenog kabineta, Martinović je naveo da će svi poslanici koji su izabrani sa liste "Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje", a to je 129 poslanika, glasati za izbor Brnabić i nove vlade, podsetivši da su dva poslanika Nove Srbije u međuvremenu napustila tu izbornu listu.

Upitan da li je predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao sa liderom Jedinstvene Srbije Draganom Markovićem, koji je ranije najavio da neće podržati izbor Ane Brnabić, Martinović je rekao da su ti razgovori u toku.

"Mislim da ćemo do kraja današnjeg dana imati iskristalisan stav oko toga kako će poslanička grupa JS da nastupi vezano za izbor vlade", rekao je Martinović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво