Brnabić: O ekspozeu i sastavu Vlade – prvo pred poslanicima

Na ekspozeu radim u ovom trenutku, jedva čekam da odem u kancelariju i nastavim da radim na njemu, poručila je novinarima mandatarka Ana Brnabić.

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić izjavila je da radi na ekspozeu, da je fokusirana na to, te da očekuje apsolutnu podršku u Narodnoj skupštini, ali nije želela da iznosi bilo kakve detalje pre nego što se obrati poslanicima Narodne skupštine.

"Nemojte me u ovom trenutku pitati ništa više za to, ne bih da razgovaram o tome, a da nemam jasnu sliku. Na ekspozeu radim u ovom trenutku, jedva čekam da odem u kancelariju i nastavim da radim na njemu", rekla je Brnabićeva novinarima u Vrnjačkoj Banji.

Istakla je da će se konsultovati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem oko prioriteta – kako političkih, tako i ekonomskih.

"Ipak je on čovek koji je dao smernice vladi, koja u ovom trenutku treba da ima kontinuitet. Bilo bi neozbiljno da se ja kao mandatar ne konsultujem sa njim – čujem njegove zamisli i savete i zajedno sa njim postavljam dalje ciljeve", rekla je Brnabićeva.

Ona takođe nije želela da otkrije ni kada će zatražiti zakazivanje posebne sednice Skupštine na kojoj će se birati nova vlada, kao ni da li će zadržati svoj resor, niti je želela da kaže bilo šta iz ekspozea dok ne ode u Skupštinu Srbije.

"Jedino korektno i uz puno poštovanje institucija je da to prvo predstavim poslanicima koji predstavljaju sve građane. Mislim da ću prvo to predstaviti Skupštini", rekla je mandatarka.

Osvrćući se na izjave predsednika JS-a Dragana Markovića Palme da ona "nije njegov premijer" i najave da je JS neće podržati u Skupštini, Brnabićeva je rekla da je to svakako pravo svakog narodnog poslanika, te dodala:

"Očekujem da na osnovu mog ekspozea i na osnovu sastava Vlade u tom trenutku on (Marković) odluči da li će dati podršku meni kao mandataru i toj vladi, ili neće", rekla je Brnabićeva i podvukla – "samo na osnovu toga".

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво