Dačić: Premijer sam bio, cilj je veće učešće SPS-a u vlasti

Lider Socijalističke partije Srbije i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić je izjavio, povodom izbora Ane Brnabić za mandatara, da poštuje predlog predsednika Srbije, ali da očekuje veće učešće SPS-a u vlasti.

"Znate da sam bio premijer i da to nije ostvarenje nekih mojih ličnih ambicija. Uvek sam govorio da nam je cilj veće učešće, značajnije učešće moje partije i partije gospodina Dragana Markovića u vlasti u Srbiji i perspektiva naše dugoročne saradnje sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem", izjavio je Dačić na tradicionalnom 11. Junskom susretu Srpske asocijacije menadžera (SAM).

Kako kaže, veće učešće znači da SPS dobije neko ministarsko mesto više.

"Nije važna moja funkcija, već uticaj cele naše partije i koalicije", kazao je Dačić.

Kako je dodao, SPS i koalicioni partner Jedinstvena Srbija nikada nisu postavljali mesto premijera kao neki svoj cilj ili uslov za podršku Aleksandru Vučiću za predsedničke izbore.

"Znate da sam bio premijer, to nije ostvarenje nekih mojih ličnih ambicija", rekao je Dačić novinarima.

U narednih nekoliko dana će, kako je dodao, biti održana sednica SPS-a.

"Glasaćemo za Vladu Srbije, a očekujemo da nastavi sa politikom koja je do sada vođena. Cilj nam je politička stabilnost i nastavak reformi. Moj cilj je bio da nastavim da se bavim spoljnom politikom", istakao je Dačić.

Lider SPS-a je Ani Brnabić kao mandatarki i novoj premijerki Srbije poželeo puno uspeha u radu.

Na pitanje novinara da li će za Branka Ružića biti mesta u novoj vladi, Dačić je rekao da se o imenima još uvek nije razgovaralo, ali da misli da bi to bilo dobro.

"O tome treba da razgovaramo sa Srpskom naprednom strankom i naravno sa mandatarkom, ali ne vidim ništa loše u tome", naveo je Dačić.

Na sednicama Predsedništva i Glavnog odbora stranke će se, kako je dodao, razgovarati o mogućim kandidatima za ministra.

"To će zavisiti i od resora koje naši ljudi budu dobili. Sve u svemu mislim da tu nije nikakav problem, i nemamo problema u tom personalnom i kadrovskom smislu", naveo je Dačić.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво