Simić: Srpska lista ostvarila glavni politički cilj

Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je u Kosovskoj Mitrovici da je ta stranka na vanrednim kosovskim izborima u nedelju ostvarila glavni politički cilj i da su, prema najnovijim podacima, osvojili devet od deset mesta rezervisanih za Srbe.

Simić je rekao da je Srpska lista sa više od 40.000 glasova zabeležila rekord u broju osvojenih glasova za srpsku partiju na KiM i da će u budućem sazivu kosovskog parlamenta imati dovoljno poslanika da spreče promenu ustava, promenu granica naše zemlje i da se suprotstave formiranju takozvane kosovske vojske.

"Uprkos nemogućim uslovima, tome što je za druge liste radio celokupan albanski establišment i gotovo celokupna međunarodna zajednica, sa ogromnim finansijskim, političkim i medijskim resursima, povećali smo broj glasova za više hiljada", rekao je on.

Simić je na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici kazao da je, prema podacima Srpske liste sa skoro 100 odsto obrađenih biračkih mesta, Srpska lista osvojila 40.886 glasova, Progresivno-demokratska stranka 1.408, Samostalna liberalna stranka 3.113 i Partija kosovskih Srba 1.941 glas.

"To znači da će poslanički klub Srpske liste, po ovim brojevima, zajedno sa predstavnikom Goranaca, verovatno imati 10 poslanika, što je za jednog poslanika više nego u prethodnom sazivu", naglasio je predsednik Srpske liste.

On je naveo da je pod znakom pitanja samo da li će poslanički klub brojati devet ili deset poslanika, s obzirom na to da se očekuje brojanje i tzv. uslovnih glasova gde, kako je rekao, očekuje dodatni rast broja glasova.

Simić nije isključio da zbog, kako je naveo, malih brojeva glasova koji su potrebni zbog specifičnog sistema koji favorizuje manje liste, još jedna od lista dobije mandat.

"U ime Srpske liste želim još jednom da zahvalim građanima. Ubedljivom pobedom Srpska lista postala je opunomoćeni predstavnik srpskog naroda u pokrajinskim institucijama, gde ćemo se boriti da poverenje i očekivanja građana i naše države Srbije ostvarimo", zaključio je Simić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво