Delegacija SNS-a na Političkoj skupštini u Briselu

Predvođena internacionalnom sekretarkom Jadrankom Joksimović, delegacija SNS-a učestvovala je na Političkoj skupštini Evropske narodne partije, koja je održana u Briselu 8. i 9. juna.

U kraćim bilateralnim susretima sa predsednikom Evropske narodne partije (EPP) Džozefom Dolom, potpredsednikom EPP-a i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Makalisterom, generalnim sekretarom Antoniom Lopezom, kao i drugim zvaničnicima EPP-a, Joksimovićeva je predstavila rezultate nedavno održanih predsedničkih izbora u Srbiji.

Istakla je da su građani velikom većinom glasova podržali reformsku politiku SNS-a i njenog predsednika Aleksandra Vučića, kao i da ubedljiva pobeda Aleksandra Vučića u prvom krugu predsedničkih izbora, predstavlja jasnu smernicu u kom pravcu Srbija treba da ide.

Govoreći o trenutnoj političkoj situaciji u zemlji, budućem premijeru i novoj Vladi Srbije, Joksimovićeva je naglasila da će nova Vlada Srbije nastaviti sa politikom koju je u prethodne tri godine sprovodio premijer Aleksandar Vučić, a da je to politika ekonomskog razvoja zemlje, evropskih integracija, politika mira, stabilnosti i saradnje sa svim partnerima, jer je to nacionalni interes Srbije.

U okviru Političke skupštine EPP-a održana je i panel diskusija na temu "Šanse i izazovi zemalja Zapadnog Balkana na njihovom evropskom putu".

Joksimovićeva je naglasila da je strateški cilj Srbije članstvo u Evropskoj uniji i istakla važnost nastavka reformskog procesa i očuvanja mira i stabilnosti u regionu, istakavši da je jasno da Srbija nije ta koja je svojim ponašanjem i retorikom provocirala nestabilnost.

Predsednik EPP Džozef Dol istakao je važnost pridruživanja zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji, a govoreći o situaciji u regionu, Joksimovićeva i Dol su se saglasili oko značaja većeg prisustva i angažmana EU i EPP u regionu.

Joksimovićeva je istakla da je važno da EPP i EU budu konstantno upućene u faktičko stanje na terenu i naglasila da očekuje veću angažovanost EPP i EU u regionu, jer je važno očuvati stabilnost i evropsku perspektivu Zapadnog Balkana, za šta se Srbija snažno zalaže, saopšteno je iz SNS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво