Joksimović: Otvaranje novih poglavlja važno za građane Srbije

Ministarka zadužena za evrointegracije Jadranka Joksimović kaže da će Srbija 20. juna u Luksemburgu otvoriti dva nova poglavlja u pregovorima sa EU.

"Jasno je, razumljivo i fer da Srbija otvori najmanje dva poglavlja. Mi smo spremni i za više, ali dinamika je dobra i idemo dalje", poručila je Joksimovićeva iz Brisela gde je u Evropskom parlamentu učestvovala na konferenciji o Zapadnom Balkanu u organizaciji Evropske narodne partije.

Jadranka Joksimović je navela da je i komesar za proširenje i susedstvo Johanes Han potvrdio da će se na predstojećoj Međuvladinoj konferenciji EU i Srbije, koja bi trebalo da se 20. juna održi u Luksemburgu, otvoriti najverovatnije dva nova poglavlja, a to su poglavlje 29 koje se tiče carinske unije i poglavlje sedam o pravima intelektualne svojine.

Joksimovićeva je istakla da je otvarnje ovih poglavlja važno i za konkretne oblasti i za sve građane Srbije.

"Svako otvoreno poglavlje znači da smo poslali poruku stabilnosti i ozbiljnosti kako našim partnerima u EU tako i svima onima koji žele da investiraju u Srbiju ili da je turistički posete. Radi se o jednoj stabilnoj zemlji. Mislim da je to dobra vest za nas, a pre svega za reforme", napomenula je ministarka.

Joksimovićeva je dodala da je izveštaj Evropske komisije o napretku u oblasti vladavine prava u Srbiji pokazao da ima još dosta toga da se uradi, ali i da su pomaci vidljivi.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара