Raspored drugog dana konsultacija na Andrićevom vencu

Predsednik Republike Aleksandar Vučić, na osnovu Ustava Srbije, sutra po podne će nastaviti konsultacije sa predstavnicima izbornih lista o kandidatu za predsednika Vlade Srbije.

Vučić danas održava prvi deo konsultacija, a za sada je razgovarao sa predstavnicima izborne liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", predsednikom SPS-a Ivicom Dačićem i JS-a Draganom Markovićem, sa predstavnicima SRS-a i DSS-a.

Redosled konsultacija drugog dana:

14.00 - Izborna lista: Savez vojvođanskih Mađara

15.00 - Izborna lista: Bošnjačka demokratska zajednica

16.00 - Izborna lista: SDA Sanddžaka

17.00 - Izborna lista: Partija za demokratsko delovanje

18.00 - Izborna lista: Zelena stranka

Dolazak su potvrdile Savez vojvođanskih Mađara (SMV), Bošnjačka demokratska zajednica (BDZ), Partija za demokratsko delovanje (PDD) i Zelena stranka. SDA Sandžaka najavila je da se neće odazvati pozivu predsednika Srbije.

Šef poslaničke grupe SVM u Skupštini Srbije Balint Pastor potvrdio je Tanjugu da će se odazvati pozivu na konsultacije.

Kako kaže, ta stranka se uvek do sada odazivala na konsultacije i prirodna je stvar da se odazove i ovom sastanku koji se saziva na osnovu Ustava, jer je normalno da predsednik želi sa sasluša mišljenje svih izbornih lista.

"Mi imamo i koalicioni sporazum sa SNS-om i ta koalicija funkcioniše. Neke ciljeve smo već realizovali i očekujemo realizaciju i drugih, pa se nadamo da ćemo imati prilike i o tome da razgovaramo", rekao je Pastor.

Lider Bošnjačke demokratske zajednice i poslanik u Skupštini Srbije Muamer Zukorilić takođe je potvrdio Tanjugu da će se predstavnici te izborne liste odazvati pozivu na konsultacije.

Na razgovor sa predsednikom Srbije na Andrićev venac doći će i predstavnici Zelene stranke i Partije za demokratsko delovanje, potvridli su Tnjugu Goran Čabradi i Riza Halimi.

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka neće se odazvati pozivu na konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade Srbije, saopšteno je iz te partije.

"SDA Sandžaka je više puta razgovarala sa Aleksandrom Vučićem, pa i njegovim prethodnikom Tomislavom Nikolićem, o stanju i položaju bošnjačkog naroda u Srbiji, sa ciljem i predlogom poboljšanja statusa i prava Bošnjaka u Srbiji, međutim pozitivnih rezultata nije bilo", kaže se u saopštenju.

Svi sastanci će biti održani u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, Andrićev venac 1, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије