SPO: Još nepoznati počinioci ubistva u junskom nasilju 1993.

Srpski pokret obnove ponovo je zatražio da se otkrije ko je pucao na lidera te stranke Vuka Draškovića na stepeništu zgrade parlamenta u neredima juna 1993, te ko je ubio policajca Milorada Nikolića, i ko je tada od odgovornih u MUP-u naredio primenu sile nad mirnim demonstrantima.

U saopštenju koje je potpisao narodni poslanik Aleksandar Čotrić, SPO podseća da ni 24 godine nakon protesta koji je ta stranka organizovala zbog fizičkog napada poslanika SRS Branislava Vakića na poslanika SPO Mihaila Markovića u Skupštini SR Jugoslavije, nije poznato ko su počinioci ubistva Nikolića, pokušaja ubistva Draškovića i prebijanja desetina demonstranata.

Na protestu protiv nasilja u parlamentu, koji su juna te 1993. godine održani pod nazivom "Stop fašizmu", a na kojem se okupilo nekoliko hiljada simpatizera i članova SPO, posle šetnje Beogradom demonstracije su prerasle u sukob između policije i demonstranata.

U sukobima je poginuo policajac Milorad Nikolić, a povređene su 32 osobe.

Sukobi su, podseća SPO, završeni brutalnim prebijanjem i hapšenjem Vuka Draškovića i njegove supruge Danice, kao i još nekoliko funkcionera SPO-a, a uhapšena je 131 osoba.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 02. jun 2017, 01:30) - vjekoslav [neregistrovani]

pravda

Otvaranje arhive bi pomoglo utvrdjivanju mnogih istina a ulazak u nato bi uredio bezbedonosnu sveru. Zar jr moguce da ne znaju ko je to uradio a ako znaju to je kriminal