Izveštaj koalicije oko SNS-a na linku, uskoro i u registru

Agencija za borbu protiv korupcije nije trenutno u mogućnosti da izveštaj o troškovima izborne kampanje koalicije oko SNS-a objavi u registru izveštaja, pa je umesto toga na svom sajtu postavila link sa integralnom verzijom izveštaja te koalicije, saopštila je ta agencija.

Izveštaj će se, kako se navodi, naći u registru odmah po otklanjanju nastalih tehničkih problema.

"S obzirom na to da smatramo da je transparentnost u radu naša obaveza na kojoj insistiramo od samog osnivanja i da javnost ima pravo na blagovremenu informaciju o svim aspektima procesa podnošenja i kontrole finansijskih izveštaja, integralnu verziju izveštaja možete pronaći na linku, a izveštaj će se naći u registru odmah po otklanjanju nastalih tehničkih problema", saopštila je Agencija.

Integralna verzija izveštaja o troškovima izborne kampanje koalicije oko SNS-a može se naći na linku http://www.acas.rs/wp-content/uploads/2017/05/SNS-Predsednicko-20171.pdf?pismo=lat.

Agencija je u petak, 26. maja saopštila da su od jedanaest političkih subjekata koji su bili predlagači kandidata na predsedničkim izborima održanih u aprilu, svi blagovremeno podneli izveštaj o troškovima izborne kampanje u elektronskoj i pisanoj formi, izuzev grupe građana "Dosta je bilo" čiji je kandidat bio Saša Radulović.

Verifikovani izveštaji su, kako je tada saopšteno, javno dostupni na internet prezentaciji Agencije za borbu protiv korupcije, osim izveštaja koalicije oko SNS-a.

Zbog obimnosti izveštaja, koji ima gotovo 300 strana, Agencija se suočila sa tehničkim problemom pri verifikaciji izveštaja.

Agencija je napomenula da ovaj tehnički problem nema uticaja na sam proces kontrole izveštaja o troškovima izborne kampanje i da se sve aktivnosti u tom procesu odvijaju uobičajeno.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво