Nikolić odlikovao ambasadore Belorusije, Rusije i Azerbejdžana

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je u Beogradu odlikovanja za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa ambasadorima Belorusije, Rusije i Azerbejdžana.

Orden srpske zastave drugog stepena, za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Rusije Nikolić je uručio ruskom ambasadoru Aleksandru Čepurinu.

"Poseban značaj za mene ima činjenica da odlikovanje uručujete Vi koji ste u proteklih pet godina uradili mnogo toga za Srbiju i za rusko srpske veze", rekao je Čepurin.

Čepurin je rekao da je kada je stigao u Beograd od patrijarha Irineja dobio povelju.

"Rekao sam tada da je to očigledno učinjeno kao 'avans'. U nekom smislu danas doživljavam ovu visoku nagradu kao avans", kazao je Čepurin zahvaljujući na priznanju i dodao da će uraditi sve što zavisi od njega u daljem jačanju rusko-srpskih veza.

Čepurin je predsedniku Srbije uručio ikonu koju je osveštao patrijarh moskovski Kirilo a koja je namenjena crkvi Svetog Dimitrija u Bajčetini čiji je ktitor Nikolić.

Priznanje za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Azerbejdžana Nikolić je uručio ambasadoru te zemlje Eldaru Hasanovu.

"Za mene je velika čast i odgovornost da osvojim ovako visoko priznanje, to je znak koliko Srbija polaže u dalji razvoj bilateralnih odnosa Srbije i Azerbejdžana", rekao je Hasanov.

Nikolić razgovarao sa Čuševim 

Nikolić je razgovarao sa odlazećim ambasadorom Republike Belorusije Vladimirom Čuševim.

Nikolić i Čušev su se saglasili da je u poslednjih nekoliko godina u ogromnoj meri unapređena saradnja između Srbije i Belorusije, saopštila je predsednikova služba za saradnju s medijima.

Što se trgovinske razmene tiče, 2015. godine zabeležen je apsolutni rekord, dok je 2016. bila nešto malo slabija. Međutim, prema pokazateljima iz prvog kvartala 2017. godine, očekuje se da će i ova godina pokazati jako dobre rezultate, ističe se u saopštenju.

Predsednik Nikolić je izrazio nadu da će se pozitivni trend razvoja naših ekonomskih odnosa nastaviti jer, kako je istakao, postoji još mnogo oblasti u kojima bi mogli mnogo kvalitetnije da sarađujemo.

Ambasador Čušev se saglasio sa predsednikom Nikolićem i posebno mu zahvalio na njegovom ličnom doprinosu unapređenju odnosa između naše dve zemlje, dodaje se u saopštenju.

Povodom odlikovanja, Čušev je rekao da je to dirljiv i bitan momenat u njegovom životu, znak prijateljstva i saradnje.

Predsednik je uručio i Zlatnu medalju za revnosnu službu, za zasluge i izuzetne rezultate u obavljanju poverenih dužnosti i zadataka od značaja za Srbiju, Luki Radovanoviću iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара