Miloš Jovanović novi predsednik DSS-a

Glasovima skupštinara iz cele Srbije na trinaestoj Skupštini DSS-a održanoj u Beogradu Miloš Jovanović izabran je za predsednika Demokratske stranke Srbije.

Na skupštini su izabrana i tri potpredsednika – Predrag Marsenić iz Beograda, Miroslav Petković iz Čačka i Dejan Šulkić iz Velike Plane. Na Skupštini je izabrano i 170 članova Glavnog odbora. 

Novoizabrani predsednik DSS-a Miloš Jovanović rekao je na početku izborne skupštine DSS-a da je to samo po formi izborna, a u stvari je osnivačka skupština jednog novog DSS-a.

"Da li ćemo u izgradnji te nove snage uspeti, zavisiće skoro isključivo od nas. Zavisiće od naše vere, naše energije, našeg umeća, i ako hoćete, našeg osećanja odgovornosti, prema nama samima, prema našoj deci, prema našim precima, prema Srbiji", rekao je Jovanović.

U obraćanju na Skupštini Jovanović je podvukao da nije reč samo o Demokratskoj stranci Srbije i njenom novom početku već o neophodnosti novog početka za Srbiju.

Kako je rekao, smatra da je došlo vreme da se politički sistem "Petooktobarske Republike" zameni novim političkim sistemom uz želju da "novi DSS, koji danas stvaramo, bude nosilac ideje promene političkog sistema u Srbiji".

Miloš Jovanović je rođen 19. avgusta 1976. godine u Beogradu. Na Univerzitetu Pariz 1 Panteon-Sorbona diplomirao je 1999. godine na Pravnom fakultetu, a 2000. godine na Odseku političkih nauka Sorbone.

Na istom univerzitetu završio je magistarske studije iz međunarodnih odnosa 2001. godine, a doktorsku disertaciju odbranio je u decembru 2010. godine.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво