Pokret slobodnih građana sa muftijom i imamom u Zemunu

Delegacija Pokreta slobodnih građana, Aida Ćorović i Srđan Škoro, razgovarala je sa muftijom sremskim i glavnim imamom medžlisa Zemun Eminom Zejnulahuom i posetila srušeni mesdžid u Zemun Polju, saopštio je taj Pokret.

Kako je navedeno, sagovornici su saglasni u tome da je neophodno da se zakoni i rešenja o rušenju primenjuju transparentno i jednako na sve građane i istakli da je važno da građani budu mudriji od vlasti i ne dopuste joj da izazove nove podele u društvu.

Takođe, zaključeno je da hitno treba pronaći način kako da vernici dobiju dostojanstven prostor za molitvu, uz poruku da će Pokret slobodnih građana pomoći Islamskoj zajednici u sprovođenju peticije, koja će biti upućena Gradskoj opštini Zemun.

"Noćnim rušenjima i selektivnom primenom zakona režim namerno diže tenzije kako bi skretao pažnju sa svoje nesposobnosti da rešava životne probleme građana i tako se veštački održavao. Moramo od takve vlasti, koja je mentalno u devedesetim godinama i gore od toga, čuvati mir u društvu i biti solidarni", rekli su Ćorović i Škoro, navedeno je u saopštenju.

Opština Zemun saopštila je pre dva dana da je bespravno započeti objekat Islamske zajednice u naselju Zemun polje srušen u jutarnjim časovima, te da je Islamska zajednica, kao investitor, bez dozvole gradila objekat u Kurirskoj ulici 41, oglušujući se o odluke građevinske inspekcije i krivične prijave.

"Radovi su nastavljani i nako što je građevinska inspekcija Gradske opštine Zemun više puta zatvarala gradilište i podnela više krivičnih prijava", bilo je navedeno u saopštenju.

Nakon što je građevinska inspekcija je na osnovu Zakona o planiranju i izgradnji i Zakona o opštem upravnom postupku donela Rešenje o uklanjanju nelegalnog objekta i Zaključak o dozvoli izvršenja navedenog Rešenja i iste dostavila investitoru, koji je nastavio sa izvođenjem bespravnih radova, izvršeno je rušenje bespravno započetog objekta, saopštila je opština Zemun.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара