Devet funkcionera SPO-a podnelo ostavke

Devetorica visokih funkcionera Srpskog pokreta obnove uputili su pisane ostavke Vuku Draškoviću, predsedniku SPO-a.

Ostavke su podneli: Žika Gojković, potpredsednik stranke i član Predsedništva, Mirko Čikiriz, potpredsednik i član Predsedništva, Zoran Milenković, potpredsednik i član Predsedništva, Vladimir Jelić, član Predsedništva, Nenad Tomašević, zamenik predsednika Izvršnog odbora, Goran Ivančević, potpredsednik Izvršnog odbora, Slavoljub Saša Ivković, član Izvršnog odbora, Dragoslav Vlatković Dragan, predsednik Promotivnog Izvršnog odbora, Boban Tolić, član izvršnog odbora.

"Veoma smo razočarani što 27. maja niste želeli ni da primite na razgovor, a kamoli poslušate stranačke funkcionere iz raznih krajeva Srbije, koji su došli u Beograd da razgovaraju sa Vama, u vezi pisma koje Vam je uputilo 42 funkcionera stranke", navedeno je u tekstu ostavke.

Reč je o ljudima koji vode najuspešnije odbore koje stranka ima, a koje je na ulaznim vratima sedišta stranke u Knez Mihajlovoj dočekalo obezbeđenje i nije im dozvolilo da uđu u svoju kuću, odnosno stranku, istakli su nezadovoljni funkcioneri.

"Veoma smo razočarani Vašom željom i potrebom da budete večiti predsednik Srpskog pokreta obnove, iako ste i sami svesni da su reforme i uvođenje u stranački rad novih i mladih ljudi neophodne za oživljavanje naše stranke", napisano je u tekstu ostavke.

"Vrlo smo nezadovoljni Vašim istupima u javnosti i porukama koje ste slali putem Tvitera, kojim ste ozbiljno narušili odnos sa našim strateškim koalicionim partnerom. Mišljenja smo da nije moralno sedeti u vlasti, a na svakom koraku imati zamerke i kritike na račun Vlade Srbije i njenih funkcionera", naveli su bivši funkcioneri SPO-a.

Oni su pozvali Draškovića da se odluči da li su vlast ili opozicija, da li SPO i dalje baštini ideje obnove Kraljevine Srbije i Ravnogorskog pokreta ili ne, a dok ne odluči, oni su, kako je navedeno, podneli ostavke na Političke funkcije koje su obavljali u SPO-u.

broj komentara 0 pošalji komentar