Neprimerene reči u parlamentu

Nakon što je predsednica Skupštine Maja Gojković rekla da je deo opozicije pokušao da falsifikuje dnevni red sednice parlamenta, u skupštinskom holu čule su se neprimerene reči.

Poslanik Nove stranke Zoran Živković kaže da Gojkovićeva nije podnela krivičnu prijavu za tvrdnje koje iznosi i da je "to još jedna njihova laž".

"Kažu za politiku da je bliska prostituciji, jeste kada je vode prostitutke, ženske, muške, kakve hoćete...", rekao je Živković u parlamentu, preneo je Tanjug.

Na ovu njegovu izjavu reagovala je Gojkovićeva rekavši da se nada da će na to što ju je Zoran Živković nazvao prostitutkom reagovati Saša Janković, kao i poslanice opozicije.

"Pozivam Živkovića da razmisli da li je skupština došla do tog nivoa da žene u politici mogu da se nazivaju prostitutkama", rekla je Gojkovićeva. 

Srpska napredna stranka upozorila je da se nastavljaju najprimitivnije uvrede žena od strane opozicije, i pozvala sve poslanike bez obzira kojoj poslaničkoj grupi pripadaju da "javno osude prostački ispad i vređanje predsednice skupštine Maje Gojković od strane Zorana Živkovića".

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS-a Vladimir Orlić takođe je reagovao, navodeći da je Živković najprizemnijim uvredama napao predsednicu parlamenta Maju Gojković.

"Ono što se desilo je skandal bez presedana", rekao je Orlić novinarima u parlamentu i naveo da je ponašanje Živkovića ispod svakog ljudskog dostojanstva.

Orlić kaže da je Živković, koga je nazvao predstavnikom Saše Jankovića, izneo niz uvreda na račun predsednice.

"Poređenje predsednice skupštine sa prostitukom, Srbija zna da vrednuje na izborima. Neće ih biti ni u tragovima, ostaće u ružnoj prošlosti ove zemlje", poručio je Orlić.

Poslanica SNS-a i članica Ženske parlamentarne mreže Marija Obradović zatražila je da se sankcioniše poslanik Nove stranke Zoran Živković zbog vređanja žena u politici. 

U Skupštini Srbije na početku današnje sednice Obradovićeva je zatražila da je u tom zahtevu podrže sve poslanice bez obzira na političku stranku kojoj pripadaju, a koje su u Ženskoj parlamentarnoj mreži.

I Socijaldemokratska partija Srbije osuđuje uvrede poslanika Nove stranke Zorana Živkovića.

"Poslanička grupe SDPS osuđuje ovakav rečnik koji se pojavljuje u politici Srbije i za nas je neprihvatljivo da se korsti jezik ulice, laži i nestine prema pojedicima. To nije rečnik koji može da unapred politiku. Mi ga oštro osuđujemo", rekao je šef poslaničke grupe SDPS Milorad Mijatović.

Nova stranka tvrdi da njen lider nije nazvao predsednicu parlamenta "psihijatrijski bolesnom prostitutkom", te da je to pokušaj obmanjivanja javnosti.

"Kažu za politiku da je bliska prostituciji. Jeste kad je vode prostitutke, muške, ženske, političke u prenosnom smislu, direktno, izaberite kako god hoćete, to nije teška reč za ovo što se dešava u ovom zdanju", rekao je Živković, a citirala je Nova stranka u saopštenju.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво