Gojkovićeva optužila deo opozicije za pokušaj falsifikovanja saziva sednice

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković optužila je poslanike Nove stranke, Dveri i SDS-a da su pokušali da falsifikuju saziv sednice i da su to uradili uz pomoć zaposlenih u pisarnici parlamenta. Poslanici Zoran Živković i Marko Đurišić to negiraju.

Maja Gojković je rekla da je zavera otkrivena tako što su joj se zaposleni u parlamentu požalili da je opozicija svih 68 predloga za dopunu dnevnog reda predala juče sekundu pre 10 časova tj. sekundu pre isteka vremena da bi se ti predlozi našli na predlogu dnevnog reda sednice.

Međutim, uvidom u elektronski parlament, utvrđeno je da je ti predlozi nisu predati u to vreme, nego posle 10, što je kasno da bi se našli kao predlozi na sednici.

Zbog toga je predsednica parlamenta odlučila da zakaže novu sednicu za danas u 15.30.

"Ne bi se ništa čudno dešavalo i ništa ne bih primetila da se dešava nešto u pisarnici da se nije javio načelnik odeljenja za pripremu sednice, gospodin Šuput, koji je javio u moj kabinet da je iznenada dobio 68 tačaka dnevnog reda, sve zavedene pred vremenom devet sati i 59 sekundi. Predlagači su bili, naravno, Zoran Živković, Marinika Tepić, SDS i poslanička grupa Dveri", rekla je Gojkovićeva.

Prema njenim rečima, Šuput nije znao šta da radi kada je u e-parlamentu imao potpuno drugačije podatke.

"Tako da sam vrlo sklona, nakon jučerašnjih napada pojedinih poslanika iz DJB i šefa poslanika LDP-a, LSV, SDA, da raspišem nagradni konkurs da im dam 69 tačaka dnevnog reda i da pred očima javnosti upišu sve tačke i uvedu pod različitim brojevima. Ko uspe to da uradi u jednoj sekundi da bude predsednik parlamenta", kaže Gojkovićeva.

Navela je da, kada je sišla u pisarnicu, utvrdila još jedan falsifikat - da sednica koju je ona zakazala nije zavedena i da volšebno nije upisano vreme pod kojim je zakazana kako bi se, veruje, omogućilo jednoj grupi poslanika da falsifikuju dopune dnevnog reda.

Dok iz pisarnice kažu da su to radili pod pritiskom i da se to dešavalo više puta, Zoran Živković i Marko Đurišić su na konferenciji za novinare sve to negirali i optužili predsednicu parlamenta da je ona podnela kasno saziv za sednicu danas popodne.

Najavili su i sastanak opozicije na kojoj će biti odlučeno kako će se opozicija ponašati na današnjoj sednici. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара