Stamatović: Mihajlovićeva će naići na otpor građana Zlatibora

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović upozorio je potpredsednicu Vlade Srbije Zoranu Mihajlović da će, ukoliko pokuša osnuje "Park prirode", naići na "otpor građana Zlatibora".

Stamatović je izjavio da bi Mihajlović "najradije da promeni" građane Zlatibora i da im "preti" da će im uskratiti pravo da gazduju svojom imovinom.

Mihajlovićeva je najavila da će Uredba kojom će Zlatibor biti proglašen za prirodno dobro predvideti tri nivoa zaštite i biće doneta kako ta planina više ne bi podsećala na Divlji zapad.

"Čula sam da je Milan Stamatović dobio i tortu sa kaubojskim šeširom. Nije Zlatibor Divlji zapad, nije Srbija Divlji zapad, čuvaćemo Zlatibor i zaštititi tu planinu", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da je na Zlatiboru mnogo objekata nelegalno izgrađeno i da je kroz to "opran novac".

"To je drugi deo posla kojim će se baviti Ministarstvo finansija zajedno sa nama. Problem je što postoji veliki broj objekata na Zlatiboru za koje ne postoji nijedan dokument, nema nikakvog papira, a grade se veliki objekti", rekla je Mihajlovićeva.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво