Mustafa u Briselu: Za primenu dogovorenog

Odlazeći premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je u Briselu da se, kao lider Demokratskog saveza Kosova, zalaže primenu dogovorenog u dijalogu sa Beogradom i sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom.

"Nema drugog rešenja, moramo da obezbedimo primenu dogovorenog i ispunimo postignute dogovore", izjavio je Mustafa posle bilateralnog sastanka sa šeficom diplomatije Evropske unije, Federikom Mogerini.

On je rekao da je sa Mogerinijevom, visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost, razgovarao i o formiranju Zajednice srpskih opština, dijalogu sa Beogradom i viznoj liberalizaciji.

Komentarišući najavu Ramuša Haradinaja da će, u slučaju da postane premijer, građani Kosova dobiti viznu liberalizaciju u roku od tri meseca, Isa Mustafa je izrazio sumnju da je to moguće postići u tako kratkom periodu.

Predviđeno je da se posle bilateralnih sastanaka Mogerinijeve sa šest premijera Zapadnog Balkana, održi i zajednička radna večera.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи