Puna podrška Kipra evropskom putu Srbije

Ambasador Kipra u Beogradu Konstantinos Eliades rekao je da nije pitanje da li će Srbija ući u EU, već kada. Ističe da Kipar "od sveg srca" podržava Srbiju na njenom putu ka EU.

"Željno čekamo dan kada će se Srbija pridružiti Uniji", rekao je ambasador Eliades koji je bio gost na Visokoj turističkoj školi strukovnih studija u Beogradu.

Kipar je ušao u EU 2004. godine u tzv. "Velikom prasku" zajedno sa još devet država južne, centralne i istočne Evrope.

Mediteransko ostrvo Kipar se danas predstavilo na VTSS nadahnutim govorom ambasadora Eliadesa o turističkim potencijalima njegove domovine, izlaganjem turističkih poslenika iz te zemlje koji sarađuju sa srpskim turističkim agencijama i nastupom mladih igrača iz folklorne grupe "Karoceris" iz Larnake, saopšteno je iz te visokoškolske ustanove.

Kipar, ili Afroditino ostrvo, ima površinu od 9.251 kvadratnih kilometara.

Direktan udeo od turizma BDP-u Kipra u 2016. godini bio je 21,4 odsto, a očekivanja su da će do 2027. godine porasti na 26,6 odsto.

Turizam je tokom prošle godine generisao 26.500 radnih mesta, odnosno, 80.500, ako se računaju širi efekti turizma. U periodu od narednih 10 godina očekuje se da će taj broj preći 100.000.

Glavni izvor prihoda u turizmu Kipra su inostrani dolasci, koji su obezbedili preko 2,5 milijardi evra tokom prošle godine. U ovoj godini očekuje se dolazak blizu 3,5 miliona gostiju, dok su očekivanja za 2027. godinu preko 4,7 miliona turista sa potrošnjom od 3,8 milijardi evra, navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво