Haradinaj: Vojska u prva tri meseca nove vlade

Kandidat za kosovskog premijera Ramuš Haradinaj najavio je da će kosovska vojska biti formirana u roku od 90 dana od početka rada budućeg saziva vlade.

On je rekao da će pokušati da ubedi Srbe da je "kosovska vojska i u njihovom interesu", ali ako u tome ne uspe, pronaći će druge načine za postizanje ovog cilja.

"Ako razmišljaju bez mešanja Beograda, glasaće za vojsku, koja je u njihovom najboljem interesu, jer ovde žive. Kada postoji sigurnost za sve, postoji izvesnost i za njih", rekao je Haradinaj na debati na RTK

"Ako Srbi ne razumeju, ja ć́u im objasniti na pravi način, a najbolji je da izaberu put sa vojskom. Mi smo razgovarali sa saveznicima i oni su zainteresovani za ustavni amandman, sa dve trećine glasova. Verujem da će to biti postignuto sa podrškom Albanaca i svih etničkih zajednica, pod uslovom da tu budu i Srbi. Siguran sam da će Srbi biti vrlo mudri i shvatiti da je to u interesu njihove bezbednosti", rekao je Haradinaj.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи