Mihajlović: Stamatović ne treba da preti, već da poštuje zakon

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, povodom najnovijih optužbi predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića, poručila mu je da ne preti oružjem, već da poštuje zakon.

Stamatović je prethodno na konferenciji za novinare zatražio smenu i hapšenje ministarke Mihajlović optuživši je, kako je rekao, za krađu državnog zemljišta na Zlatiboru.

"Razumem uznemirenost i strah predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića, jer je i njemu sasvim jasno da se približava vreme kada će pred nadležnim institucijama položiti račune zbog zaštite kriminala, pranja novca i nelegalne gradnje na Zlatiboru", navela je ministarka Mihajlović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Dodala je da to, međutim, ne daje pravo Stamatoviću da preti kako ima oružje koje je dobio zbog navodne ugroženosti, jer je Stamatović kao ključni dokaz svoje nevinosti upravo naveo dozvolu za nošenje oružja.

"Možda se u Srbiji nekada mahalo i pretilo oružjem, ali to vreme je prošlo", navela je ministarka Mihajlović.

Mihajlovićeva je konstatovala da koliko Stamatović poznaje svoj posao predsednika opštine, mimo onoga što štiti kriminal, pranje novca i nelegalnu gradnju, najbolje govori njegova tvrdnja da zbog Ministarstva ne može da gradi gondolu.

"Istina je da Ministarstvo insistira samo na tome da zakon važi za sve, pa i za Stamatovića, koji mesecima namerno ne podnosi kompletnu dokumentaciju za dobijanje građevinske dozvole za gradnju gondole, jer ovaj projekat želi da koristi za svoju političku kampanju", navodi Mihajlovićeva.

Što se, kako napominje Mihajlovićeva, tiče besmislenih optužbi o njenoj odgovornosti za rušenje energetskog sporazuma sa Rusijom i da je odgovorna jer nema gasovoda "Južni tok", čak da blokira ruski humanitarni centar u Nišu, svako može vrlo lako da se uveri u to koliko su one neistinite.

Energetski sporazum sa Rusijom i dalje je na snazi, od gradnje "Južnog toka" odustala je Ruska Federacija, a za humanitarni centar u Nišu nadležni su MUP i Ministarstvo spoljnih poslova.

"Stamatović nije nikakva žrtva i nema razloga da me se plaši. Treba samo da podnese svu potrebnu dokumentaciju propisanu zakonom i dobiće građevinsku dozvolu za gradnju gondole. Mimo zakona – ne može", zaključila je Mihajlovićeva u saopštenju kabineta potpredsednice Vlade.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво