Gojković: Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku

U žustroj raspravi u Skupštini Srbije sa poslanicima DS-a, predsednica parlamenta Maja Gojković je poručila da joj ne pada na pamet da podnese ostavku na funkciju.

Nakon što je poslanica DS-a Aleksandra Jerkov negodovala što reč nisu dobili poslanici opozicije koji su hteli da reklamiraju povredu Poslovnika, jer po obrazloženju predsednice parlamenta nije bilo vremena, Maja Gojković je poručila da joj ne pada na pamet da podnese ostavku.

"Ni na kraj pameti mi ne pada da podnesem ostavku onima koji imaju jedan, pet ili 14 odsto", poručila je Gojkovićeva.

Aleksandra Jerkov, poslanica DS-a, stranke koja traži raspravu o razrešenju Gojkovićeve, pozvala je predsednicu parlamenta da, kako kaže, ne krši Poslovnik, te da podnese ostavku ako nema vremena da vodi sednicu.

Predsednica parlamenta se izvinila poslanicima koji, kako kaže, svakog dana slušaju da neki poslanici vređaju premijera Aleksandra Vučića i potpredsednika vlade Nebojšu Stefanovića time što kažu da oni rade po direktivama ubica.

"To slušamo svaka tri, četiri dana prilikom utvrđivanja dnevnog reda. Ćutim satima i trpim uvrede na račun ljudi koji sigurno ne rade po diktatu ubica, ali ima dokaza ko se družio sa njima. Nemojte da me vređate", rekla je Gojkovićeva na navode Jerkov da krši Poslovnik.

Povodom navoda poslanice DS-a Maje Videnović o ciničnom obraćanju predsednice, Gojkovićeva joj je izrekla opomenu zbog nedoličnog ponašanja, te vidno iznervirana poručila da neće više da trpi iživljavanje pojedinih poslanika.

"Da li sam maliciozna ili oštrija ostavite to za diskusiju na vašim partijskim forumima. Nemojte da me vređate. Ne moramo da se volimo, ali moramo da se uvažavamo", poručila je predsednica parlamenta svim poslanicima opozicije.

broj komentara 9 pošalji komentar
(subota, 20. maj 2017, 18:00)
anonymous [neregistrovani]

@Eu

Kad imas vecinu mozes da radis sta hoces, dobro ili lose, nema veze. Imas vecinu. Klaro!!!!

(subota, 20. maj 2017, 08:55)
Мира [neregistrovani]

Данка

Маја је прави човек на правом месту, изузетно добро ради свој посао и не постоји ни један разлог због ког би се повукла са те функције.

(subota, 20. maj 2017, 01:04)
Darko [neregistrovani]

Srbija

Dobro im je predsednica odgovorila

(subota, 20. maj 2017, 00:52)
Aca [neregistrovani]

Srbija

Nema ni razloga za ostavkom. Samo neka se nastavi ovako i Srbija neka napreduje.

(subota, 20. maj 2017, 00:38)
Nikola [neregistrovani]

nad

Treba da podnese ostavku zato sto radi svoj posao?

(petak, 19. maj 2017, 22:17)
Bole [neregistrovani]

Bravo

Ovi poslanici kao da ne znaju šta je parlament, koja je uloga poslanika i kako se isti biraju. Ne mogu se u parlamentu menjati rezultati izbora, valjda se na izborima menjaju poslanici.

(petak, 19. maj 2017, 21:42)
MilicaL [neregistrovani]

Bravo

Maja Gojkovic sasvim korektno obavlja svoju funkciju,a opoziciji sve smeta i samo kritikuju i ne daju nikakvu konstruktivni pomak u radu

(petak, 19. maj 2017, 20:35)
Savo [neregistrovani]

eu

Ako neko misli da Gojkovicka lose radi neka je smeni ako ima vecinu.

(petak, 19. maj 2017, 19:19)
ljilja [neregistrovani]

..

Pa što bi i davala ostavku??