Đurić: Nema pravde za srpske žrtve pred tuđim sudovima

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenio je kao sramnu odluku Specijalnog tužilaštva u Prištini da obustavi istragu o zločinima nad srpskim žeteocima 1999. u selu Staro Gracko kod Lipljana, dodajući da je siguran da građani Srbije zbog toga osećaju tugu i gnev.

U saopštenju dostavljenom medijima Đurić navodi da su tom odlukom porodice i prijatelji "srpskih mučenika u Starom Grackom" umesto pravde, a na godišnjicu ovog strašnog zločina, dobili nepravdu i još jednu poruku da je Srbe u našoj južnoj pokrajini dozvoljeno ubijati.

"Danas je definitivno pala zavesa u ciničnoj predstavi u kojoj su krvnici i njihovi pokrovitelji glumili da mare za one koje su pobili. Sada jasno vidimo da su i oni koji su, praveći se da tuguju, nepozvani polagali cveće na spomen obeležju srpskim stradalnicima u Starom Grackom isti kao i oni koji su spomen-ploču nedugo zatim oskrnavili", poručio je Đurić.

Kako je naveo, ovaj tužni događaj samo potvrđuje da pravde za srpski narod i žrtve ne može biti pred tuđim sudovima, dok se istovremeno "zločinci bez ikakvog pardona puštaju da slobodno šetaju Kosovom i Metohijom i čak im se dozvoljava da se kandiduju za najviše političke funkcije".

Srbija je, kako kaže, uverena da će počinioce ovog i mnogih drugih nekažnjenih zločina nad našim narodom kad-tad stići ruka pravde, jer zločini poput ovoga ne zastarevaju, niti se zaboravljaju, a on lično uveren je da se odluke o obustavljanju istrage stide i svi pristojni građani albanske nacionalnosti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво