Kuburovićeva: Sramna odluka o obustavi istrage za ubistvo 14 Srba

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović rekla je da je još jednom potvrđena nepravda nad Srbima na Kosovu i Metohiji sramnom odlukom Specijalnog tužilaštva u Prištini kojom je obustavilo istragu o 14, kako je napomenula, mučno i podmuklo ubijenih Srba žetelaca u selu Staro Gracko pre skoro dve decenije.

"Ni posle 18 godina prištinsko pravosuđe nije došlo do istine ko su počinioci ovog monstruoznog zločina. Da li je to ravnopravnost svih građana za koju se Priština navodno zalaže? Da li je to jednak pristup pravdi? Da li to znači da će svako ubistvo, mučenje i brutalni napadi na Srbe na Kosovu nekažnjeno proći?", navela je Kuburovićeva u izjavi za Tanjug.

Prema njenim rečima, skandalozno je to što se slavi puštanje na slobodu jednog teroriste, ubice i silovatelja, za kojeg postoji nebrojano mnogo dokaza da je počinio najteža dela nad civilnim stanovništvom, a da smrt 14 Srba ni posle skoro 20 godina nema ni ime ni prezime.

Ukazujući da pravog i iskrenog pomirenja na Kosovu neće biti sve dok uterivanje straha i teror vladaju prema srpskom stanovništvu, Kuburovićeva je izrazila nadu da će Specijalni sud za OVK u Hagu privesti pravdi odgovorne za zločin u Starom Grackom.

"Nadam se da će Specijalni sud za OVK u Hagu posvetiti više pažnje i učiniti ono što pravosudni organi u Prištini nisu imali ni volje, a ni sposobnosti u proteklih 18 godina i da će privesti pravdi i počinioce masakra iz jula 1999. godine.

Specijalno tužilaštvo u Prištini obustavilo je istragu protiv svih osam osumnjičenih za ubistvo 14 srpskih žetelaca u Starom Grackom kod Lipljana 23. jula 1999. godine.

Број коментара 53

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво