Odnosi Srbije i Ruske Federacije prijateljski i bliski

Potpredsednik Narodne skupštine Đorđe Milićević i predsednik Odbora za međunarodne poslove Državne dume Federalne Skupštine Ruske Federacije Leonid Slucki ocenili su da su odnosi Srbije i Rusije prijateljski, a da se bliskost dveju zemalja ogleda kroz čvrste veze dva naroda.

Milićević je posebno zahvalio na principijelnoj podršci RF prema statusu Kosova i Metohije i međuparlamentarnoj saradnji na putu jačanja bilateralnih odnosa.

Istakao je da, iako je jedan od prioriteta Srbije punopravno članstvo u EU, naša zemlja neće podržati sankcije EU prema Rusiji.

Govoreći o privrednoj saradnji dve zemlje, Milićević je rekao da je Srbija zainteresovana za što veće prisustvo ruskih firmi i kapitala na srpskom tržištu.

Slucki je ocenio da je potrebno ujediniti potencijale u cilju jačanja bilateralne saradnje dve zemlje.

On je predložio zajednička zasedanja Odbora za spoljne poslove dva parlamenta jednom godišnje, kao način razmene stavova i jačanja odnosa.

Takođe je, kako je saopšteno, naglasio dobru saradnju koju ruska delegacija u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope ima sa delegacijom Narodne skupštine.

Sastanku Milićevića i Sluckog prisustvovao je i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin, saopšteno je iz srpskog parlamenta. 

broj komentara 0 pošalji komentar