Vučić sa zvaničnikom Ruske dume: Ideja "Velike Albanije" opasna po stabilnost

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući Komiteta Državne dume Ruske Federacije za međunarodna pitanja Leonid Slucki razmotrili su situaciju u regionu Zapadnog Balkana i izrazili brigu zbog ideje tzv. "Velike Albanije", ukazavši na opasnost koju ona nosi po regionalnu stabilnost.

Aleksandar Vučić je naglasio opredeljenje Srbije za politiku koja regionu donosi mir i saradnju, saopštila je Vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Vučić je takođe istakao da Srbija, s obzirom na ostvareni ekonomski napredak, želi da unapredi ekonomsku saradnju sa Rusijom i da se očekuje da učešće srpskih ministara na Sanktpeterburškom forumu početkom juna bude prilika za razgovore o konkretnim oblicima saradnje.

Tokom razgovora o unapređenju političke i ekonomske saradnje dve zemlje, Vučić je zahvalio i na razumevanju koje Rusija pokazuje za stavove i politiku Srbije, ne odstupajući od principijelnog stava da poštuje teritorijalni integritet i ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Leonid Slucki je ocenio da odnosu dve zemlje poseban doprinos daje parlamentarna saradnja i najavio jače povezivanje u toj oblasti.

Najavio je zvaničnu posetu Srbiji predsednika Državne dume Ruske Federacije Vjačeslava Volodina za 5. jun, navodi se u saopštenju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи