Skot o "Informeru"

Vest lista "Informer" da je planirano stopiranje pregovora Srbije sa EU, jer se pojedinim zvaničnicima ne dopada kako Aleksandar Vučić vodi zemlju, potpuna je laž, izjavio je ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, prenosi "Tanjug".

"Oprostite što to kažem, ali to nije jedina laž koju sam čitao u Informeru i verovatno neće biti ni poslednja. Imate informacije na bazi izvora za koje ja nemam pojma šta su. Informer je najobičniji 'ološ', što kaže vaš premijer", rekao je Skot novinarki Informera.

Mediji bi trebalo da budu bazirani na činjenicama, a Informer, prema njegovom mišljenju – toga nema. "Ja ne vidim činjenice, samo laži. Hvala lepo", rekao je Skot.

Glavni urednik Informera Dragan Vučićević pozvao je ambasadora Skota da se javno izvini tom dnevnom listu i najavio da će ga, u suprotnom, advokatski tim Informera tužiti nadležnim sudovima u Srbiji i SAD, prenosi Beta.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da će Ministarstvo spoljnih poslova reagovati povodom izjave američkog ambasadora.

"To je neprihvatljiv odnos prema novinarima. Niko nema prava da se tako odnosi prema medijima, a najmanje strane diplomate", rekao je Dačić u izjavi za Informer.

Reagovao je i Pokret socijalista ocenivši kao "neprimereno i neumesno" to što je američki ambasador vređao jedan domaći medij samo zato što mu se, kako navode, ne dopada postavljeno pitanje i zato što ne želi da odgovori.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се