Vulinov odgovor hrvatskim veteranima

Ministar za rad Aleksandar Vulin poručio je da se ne boji pretnji hrvatskih veterana koje nisu uplašile ni njega ni srpski narod i da će uvek svodčiti istinu da je "Blajburg najveće mesto okupljanja fašista u Evropi, a da je pevač Marko Perković Tompson ustaša koji peva ustaške pesme koje su sramota svakog ljudskog bića."

Udruženje hrvatskih veterana podnelo je Državnom tužilaštvu Hrvatske i Javnom tužilaštvu Srbije krivičnu prijavu protiv ministra Vulina za krivično delo uvrede, klevete i sramoćenja, odnosno zbog Vulinovih izjava koje se, pre svega, odnose na učesnike komemoracije na Blajburškom polju 13. maja, kao i izjava o hrvatskom pevaču Marku Perkoviću Tompsonu.

Predsednik tog udruženja Mladen Pavković, u saopštenju dostavljenom Tanjugu, smatra da su izjave ministra o Blajburgui Tompsonu skandalozne.

Komentarišući krivičnu prijavu koju je, kako je saopšteno, udrženje veterana podnelo protiv njega Državnom tužilaštvu Hrvatske i Javnom tužilaštvu Srbije, ministar Vulin kaže da su mu do sada pretili progonom, smrću, a sada i sudovima.

"Zbog istine kojoj svedočimo o buđenju nacizma u Evropi, o povratku ustaštva u Hrvatskoj uz podršku i pristanak vlasti do sad su mi pretili razni sledbenici ustaša i neofašisti, a evo sada i udruženja hrvatskih branitelja. Pretili su mi progonom, smrću, sada i sudovima. Istina koju svedočim o stotinama hiljada ubijenih u Drugom svetskom i proteranih u građanskim ratovima na prostorima bivše Jugoslavije ne mogu nikoga da povrede. U istini nema mržnje, ona je takva kakva jeste i mora da spreči da se strašni zločini nad srpskim narodom nikada više ne ponove", navdi se u pisanoj izjavi Vulina dostavljenoj medijima.

Ministar Vulin je poručio da svi oni koji mu prete smrću, progonom i sudovima, moraju da znaju da nisu uplašili, kako kaže, njegov narod, njegove pretke i da samim tim nikada neće uplašiti ni njega.

Naglašava da će svedočiti istinu koju je rekao, da je "Blajburg najveće mesto okupljanja fašista u Evropi, a da je Tompson ustaša koji peva ustaške pesme koje su sramota svakog ljudskog bića."

"Niste me uplašili", poručio je ministar Vulin.

Poslanik Pokreta socijalista Đorđe Komlenski izjavio je da istina koju je govorio ministar Aleksandar Vulin, a povodom održavanja komemoracije u Blajburgu, nije uperena protiv hrvatskog naroda, ali jeste uperena protiv fašizma i povampirenja ustaštva.

"Pravi razlog je činjenica da je neko otvorio Pandorinu kutiju i da se fašizam pokušava vratiti na velika vrata. Našao je ozbiljno i pogodno tle u Hrvatskoj u ustaškom režimu koji očiglednonikako da se oslobodi svoje ružne i tužne prošlosti", rekao je Komlenski novinarima u parlamentu. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво