Haradinaj: Čakor je granica sa Crnom Gorom, neće biti ZSO

Kandidat za kosovskog premijera Ramuš Haradinaj izjavio je da će poverenje koje bude dobio od birača i pojedinih političkih partija "iskoristiti za dobrobit Kosova, a ne za partijske i političke interese".

Haradinaj je na skupu u selu Jablanica kod Đakovice najavio da neće odstupiti od protivljenja demarkaciji granice sa Crnom Gorom, ističući da je "kosovska granica na Čakoru", te da, ako bude bio premijer, na Kosovu "neće biti mesta ni za Zajednicu srpskih opština, ni za Srbiju", preneli su prištinski mediji.

Od povratka iz Francuske, gde je bio u pritvoru tamošnjih pravosudnih organa po zahtevu za izručenje srpskom pravosuđu, Haradinaj je pooštrio retoriku prema vlastima u Beogradu i Srbiji.

Iz Francuske i po povratku na Kosovo kritikovao je i kosovsku vlast, da bi, poslednjih dana, promenio stavove prema strankama koje su u Prištini formalno još na vlasti.

Haradinaj je pre nedelju bio kategoričan i rekao da ne postoji mogućnost da njegova stranka, Alijansa za budućnost Kosova, na izborima bude u koaliciji sa strankama koje su bile deo vladajuće koalicije.

"Pozivamo građane da im svojim glasovima sude za štetu koju su učinili zemlji. Apelujemo na građane koji nam daju poverenje da spasu zemlju od previranja, u koje su nas uvukli DPK i DSK ", rekao je Haradinaj pre nedelju dana.

Suprotno tim izjavama, njegova ABK i Inicijativa za Kosovo Fatmira Limaja potpisale su kasno sinoć predizborni kaolicioni sporazum sa najbrojnijom strankom na Kosovu, Demokratskom partijom Kosova.

Posle predaje zahteva Centralnoj izbornoj komisiji za registraciju i zajednički nastup na izborima, iz ABK i Inicijative je saopšteno da će Haradinaj biti kandidat koalicije za budućeg premijera Kosova, dok se iz DPK o tome još nisu izjasnili.

Број коментара 64

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво