Stefanović: Nisu odnosi loši, loš je odnos Zaeva prema Srbiji

Komentarišući tvrdnje mandatara za sastav makedonske vlade Zorana Zaeva da odnosi između Beograda i Skoplja treba da budu bolji, ali u kojima se nije ogradio od svojih prethodnih kritika na račun srpskog rukovodstva, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je rekao da Srbija želi dobre odnose sa Makedonijom i da će nastaviti tako da se ponaša.

Odnosi između Srbije i Makedonije nisu loši, ali je loš odnos Zorana Zaeva prema Srbiji i njenim građanima, rekao je potpredsednik vlade Nebojša Stefanović.

Prema njegovim rečima, i do sada su naši ekonomski odnosi bili na visokom nivou.

"Međutim, naši politički odnosi nisu dobri pre svega zbog toga što Makedonija svojim ponašanjem i konkretnim odlukama staje na stranu Albanaca protiv interesa Srba", rekao je Stefanović Tanjugu.

Stefanović je upitao i "kada je to i gde bila ugrožena karijera premijera Aleksandra Vučića, kako tvrdi Zaev, i kakav je to nacionalistički potez povuklo rukovodstvo naše zemlje, ili Vlada Srbije ili Aleksandar Vučić".

"Mi ćemo nastaviti da čekamo odgovor na ovo pitanje, a građani ove zemlje su bili svedoci da se Srbija nije mešala u unutrašnje stvari Makedonije i da je uvek samo pozivala na mir i stabilnost", rekao je Stefanović.

Ministar je naveo da takve uvrede na račun rukovodstva Srbije svakako nisu poruka prijateljstva i to ne bi trebalo da radi bilo ko, a kamoli Zoran Zaev, koji još zvanično nije ni izabran na neku značajnu javnu funkciju u Makedoniji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво