Koalicija SRS-SPS-DSS-NS u Beogradu opstaje

Generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić očekuje da će koalicija koju su u Beogradu formirali radikali, socijalisti i narodnjaci, opstati uprkos većini formiranoj na republičkom nivou. Funkcioner DS-a Zoran Alimpić poručuje da treba sačekati 14. jul.

Bez obzira što je SPS ušla u koaliciju sa strankama okupljenim oko DS-a na republičkom nivou, koalicija koju su formirali radikali, socijalisti i narodnjaci u Beogradu će opstati, ocenio je Vučić.

Generalni sekretar SRS-a rekao je da je koalicija koju su patije okupljene oko socijalista i DS-a formirale na republičkom nivou neprirodna i suprotna očekivanjima građana.

Najavio je da će se radikali protiv te koalicije boriti svim demokratskim i dozvoljenim sredstvima.

Vučić je ponovio da ima puno poverenje u predstavnike SPS-a na gradskom nivou i potvrdio da je danas održan sastanak predstavnika radikala, socijalista i narodnjaka na kome je bilo reči o funkcionisanju buduće vlasti Beograda.

Generalni sekretar SRS-a nije želeo direktno da odgovori na pitanje zbog čega je Ivica Dačić odlučio da formira koaliciju sa DS-om, ali je dodao da "ne treba precenjivati strani faktor".

"Mislim da znam zbog čega se odlučio na koaliciju sa DS-om, ali ne smem da kažem, jer nemam nijedan dokaz", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima radikali će u narednom periodu intenzivno raditi na procesu ujedinjavanja, kako u sopstvenoj stranci, tako i na političkoj sceni Srbije.

Alimpić: Gradska i republička vlast u paketu

"Pregovori o formiranju republičke vlasti se intenziviraju, a jedan od elemenata u tim pregovorima je konstituisanje i formiranje gradske vlasti u

Beogradu", rekao je vršilac dužnosti gradonačelnika Beograda i funkcioner DS-a Zoran Alimpić.

Na redovnoj konferenciji za novinare u Starom dvoru, Alimpić je podsetio da će konstitutivna sednica biti održana 14. jula, da su pritisci za pomeranje datuma održavanja sednice mnogo manji i da nije dobio nijedan potpis građana za hitno održavanje sednice.

"Odbornici su dobili pozive za sednicu", rekao je Alimpić i dodao da je "nesporno da će za 20 dana biti formirana Skupština grada Beograda i da će većina od 56 odbornika izabrati predsednika gradskog parlamenta, a onda sve ostale gradske organe".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво