Koštunica: Nacrt zakona isti kao u martu

Nacrt zakona o nadležnostima Vojvodine gotovo je isti kao i tekst koji je Vlada pripremila u martu, ocenio Vojislav Koštunica navodeći da je vlast "zamajavala javnost" govoreći da je u međuvremenu radila na novim odredbama.

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ocenio je da je Nacrt zakona o nadležnostima Vojvodine gotovo isti kao i tekst koji je Vlada pripremila u martu.

Koštunica je ocenio da je vlast "zamajavala javnost" govoreći da je u međuvremenu radila na novim odredbama zakona.

"Pravi cilj ovakvog Zakona je da se omogući u celosti usvajanje postojećeg predloga Statuta Vojvodine, koji je protivustavan i stvara državu u državi", ocenio je Koštunica u pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Naveo je da je netačno da će novi tekst zakona sprečiti da u Statutu ostanu odredbe o pokrajinskim skupštinskim odlukama sa snagom zakona ili da će biti sprečeno osnivanje Vojvođanske akademije nauka i umetnosti, odnosno proglašenje Novog Sada za glavni grad pokrajine.

"Jedine odredbe koje iz postojećeg predloga Statuta menja taj Zakon su isključivo terminološkog karaktera, kao, recimo, odredba kojom se utvrđuje mogućnost sklapanja međuregionalnih umesto međunarodnih ugovora, naravno i u tom slučaju bez prethodne saglasnosti Vlade Srbije", naveo je lider Demokratske stranke Srbije.

Koštunica je ocenio da je pred poslanicima i Skupštinom velika odgovornost da ne dozvole podrivanje Ustava i razbijanje državne celine i odbiju takav predlog zakona čija je svrha, kako je napisao, "da prikrije protivustavni karakter Statuta".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво