Osude parastosa Dimitriju Ljotiću

Predsednik Pokrajinskog odbora Pokreta socijalista u AP Vojvodini i narodni poslanik Bojan Torbica, izjavio je da je održavanje parastosa Dimitriju Ljotiću sraman čin. LSV osudila služenje parastosa za Dimitrija Ljotića, ističući da je reč o ratnom zločincu i ideologu fašizma. SPS i LDP osudili održavanje pomena Dimitriju Ljotiću.

Bojan Torbica rekao je da "održavanje parastosa sledbeniku i plaćeniku fašističke Nemačke, čoveku koji na duši nosi hiljade nevinih života Srba, Jevreja i Roma je pre svega uvreda za žrtve i njihove porodice, ali i za sve građane Srbije".

"Nije ljudski i nije moralno služiti parastos hiljadama pobijenih Kragujevčana i služiti parastos čoveku čiji su ih sledbenici vodili na gubilište," naveo je Torbica.

On je naglasio da je fašizam pobeđen pre više od sedamdeset godina i da je obaveza svih nas da se tom zlu suprotstave kako se nikada više ne bi ponovilo.

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije je osudila služenje parastosa za Dimitrija Ljotića, ističući da je reč o ratnom zločincu i ideologu fašizma.

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje vlastima zašto nemo posmatra širenja fašističke ideologije i ne čini ništa da se ovakvi ekscesi spreče.

Socijalistička partija Srbije najoštrije je osudila održavanje pomena Dimitriju Ljotiću u Novom Sadu ocenjujući to kao nerazuman potez Srpske pravoslavne crkve, jer je u pitanju, kako ističu, ratni zločinac i fašistički ideolog.

"Smatramo da se Srpska pravoslavna crkva na ovaj način pridružila onima koji, ponižavanjem žrtava koje su se borile protiv fašizma, žele da ponište sve tekovine herojske borbe našeg naroda za slobodu i sve one koji su svoj život dali za otadžbinu", navodi se u saopštenju SPS-a.

Pokrajinski odbor LDP-a u Vojvodini najoštrije je osudio održavanje pomena Dimitriju Ljotiću u Novom Sadu, ocenjujući da je reč o ratnom zločincu i fašističkom ideologu.

LDP smatra i da su na ovaj način ponižene sve žrtve antifašističke borbe i ozbiljno dovedene u pitanje moralne norme Srpske pravoslavne crkve.

"Pokrajinski odbor LDP-a u Vojvodini najoštrije osuđuje potez Srpske pravoslavne crkve davanja pomena ratnom zločincu i fašističkom ideologu Dimitriju Ljotiću", navodi se u saopštenju stranke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво