SNP, DSS i Dveri o stupanju Crne Gore u NATO

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović pozvao je Vladu Srbije da zaštiti prava i živote Srba u Crnoj Gori koji su, kako je ocenio, dodatno ugroženi posle usvajanja odluke "krnjeg" sastava Skupštine Crne Gore o stupanju ove zemlje u NATO pakt. Demokratska stranka Srbije pozvala je još jednom na donošenje Zakona o vojnoj neutralnosti Srbije. Dveri: Režim u Podgorici potpisao "aneksiju Crne Gore".

"Ulaskom Crne Gore u NATO pakt daje se međunarodni legitimitet režimu Mila Đukanovića koji ugnjetava srpski narod u Crnoj Gori i nad njim sprovodi identitetski genocid," naveo je Nenad Popović u saopštenju.

Prema njegovim rečima, Đukanović se ni do sada nije uzdržavao od sprovođenja "terora" nad Srbima u Crnoj Gori, a kako li će se, upitao je, tek sada ponašati kada za to ima zaštitu i podršku NATO pakta?

Demokratska stranka Srbije pozvala je još jednom na donošenje Zakona o vojnoj neutralnosti Srbije ocenivši da će se posle odluke Crne Gore da uđe u NATO Srbija biti izložena još većem pritisku da i ona odustane od politike vojne neutralnosti.

Ta stranka smatra da su vladajuća većina i najveći broj tzv. opozicionih stranaka u Srbiji spremne da pred tim pritiscima popuste, što, kako navode, dokazuje odbijanje predloga DSS da Narodna skupština donese Zakon o vojnoj neutralnosti.

DSS smatra da je režim Mila Đukanovića u Crnoj Gori bežeći od volje svog naroda odbio raspisivanje referenduma a da je parlament izglasao ulazak u Crne Gore u NATO suprotno volji većine građana.

DSS osuđuje čestitke koje je Crnoj Gori tim povodom uputila vlast i "evrounijatska" opozicija u Srbiji smatrajući da su one u raskoraku sa politikom vojne neutralnosti.

"O raskoraku između reči i dela kako vlasti, jednako i evrounijatske tzv. opozicije, još eksplicitnije govore čestitke i izjave podrške odluci Crne Gore da uđe u NATO koju su brzometno uputili srpski ministar odbrane Zoran Đorđević, predsednik Demokratske stranke i strateški partner Saše Jankovića Dragan Šutanovac, Nenad Čanak, Čedomir Jovanović, Vuk Drašković i brojni drugi NATO lobisti," navodi se u saopštenju DSS-a.

Srpski pokret Dveri ocenio je da je odlukom o pristupanju Crne Gore NATO-u, režim u Podgorici potpisao "aneksiju Crne Gore", prenosi Beta.

Dveri su u saopštenju povodom odluke Skupštine Crne Gore da usvoji Predlog zakona o potvrđivanju Severnoatlantskog ugovora navele da je takva odluka doneta "protivno većinskoj volji naroda Crne Gore", ali i bez učešća predstavnika Srba i opozicionih stranaka. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво