Dragan Todorović ambasador u Iranu, Slobodan Marinković na Filipinima

Novi ambasador Srbije u Iranu biće Dragan Todorović, dok će na Filipinima novi ambasador biti Slobodan Marinković, objavljeno je u najnovijem "Službenom glasniku".

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ukaz o postavljenju Todorovića potpisao je 27. aprila.

Todorović je do sada bio prvi savetnik u ambasadi Srbije u Libiji.

Takođe, u najnovijem "Službenom glasniku" je objavljeno da je predsednik Nikolić doneo ukaz kojim se za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora u Republici Filipini postavlja Slobodan Marinković.

Prethodno, Nikolić je doneo ukaz o opozivu Jovana Jovanovića sa te dužnosti, na osnovu člana 112, stava 1., tačke 5. Ustava Srbije.

Sedište ambasade Srbije na Filipinima, na nerezidencijalnoj osnovi, nalazi se u Džakarti, u Indoneziji.

Oba ukaza stupaju na snagu dan nakon objavljivanja u Službenom glasniku.

Marinković je dugo godina radio kao savetnik u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, bio je ambasador u Južnoj Koreji, a 2015. godine postavljen je za ambasadora Srbije u Indoneziji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи