Kina: Razumemo zabrinutost srpske strane nakon puštanja Haradinaja

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je primio poruku šefa diplomatije Kine Vanga Jia koji mu je preneo da je Peking sa pažnjom pratio događaje oko hapšenja Ramuša Haradinaja i da razume zabrinutost Beograda po pitanju KiM.

Kina i Srbija su sveobuhvatno strateški partneri i postoji čvrsto uzajamno političko poverenje između naše dve zemlje, ističe se u poruci kineskog šefa diplomatije Vanga Jia.

"Kineska strana je sa pažnjom pratila događaje oko hapšenja Ramuša Haradinaja u Francuskoj. Mi razumemo brigu srpske strane po pitanju koje se odnosi na Kosovo i podržavamo zalaganje Srbije da dijalogom dođe do političkog rešenja ovog pitanja. Takođe, nastavićemo da održavamo komunikaciju sa Srbijom o tom pitanju“, naveo je Ji.

Da je odluka francuskog suda presedan, u suprotnosti sa međunarodnim pravom, kaže za RTS predsednik Međunarodnog pres-servisa u Rimu Roberto Savio.

"Odluka o oslobađanju Haradinaja je jedinstveni primer, to je prvi put u Evropi da je presuda evropskog suda potpuno u suprotnosti sa međunarodnim pravom. Mislim da će ta odluka zakomplikovati i inače tešku situaciju u regionu a biće ugrožen i proces normalizacije odnosa", rekao je Savio.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво