Srbi sa Kosmeta jedinstveni u osudi odluke francuskog suda

Potpredsednik kosovske vlade Branimir Stojanović kaže za RTS da Srbi na Kosovu i Metohiji isto misle i reaguju bez obzira na to da li su severno ili južno od Ibra. Ističe da ih nije iznenadilo ono što je izgovorio Ramuš Haradinaj i što se dešavalo u Prištini. Upozorio je i međunarodne snage da nasilje u Makedoniji može da ugrozi situaciju u južnoj pokrajini.

Srbi na severu Kosova i Metohije sinoć su protestovali zbog oslobađanja Ramuša Haradinaja. Iako protesta nije bilo južno od Ibra, potpredsednik kosovske vlade Branimir Stojanović kaže da su Srbi jedinstveni u osudi odluke francuskog suda.

"Pojedini političari bi od Srba želeli da stvore taoce i nekog kog će koristiti da sprovode nasilje i da tim nasiljem ucenjuju, kako srpsku državu, tako i međunarodnu zajednicu. Ali time što rade pokazuju svoje pravo lice koje u svetu nije dovoljno dobro razobličeno, pa ćemo nastaviti da o tome javno i direktno govorimo, kako ovima koji budu dolazili ovde, tako i svuda u svetu", rekao je Stojanović.

Govoreći o događajima u Makedoniji, Stojanović je rekao da "stvari često funkcionišu po sistemu 'spojenih sudova' i da to svakako treba da bude upozorenje za Kfor", ali se nada da će se naći politička rešenja i da će doći do smirivanja situacije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи