Doček za Haradinaja u Prištini

Lider Alijanse za budućnost Kosova i bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je na prištinskom aerodromu, po povratku iz Francuske, da se Albanci nikada neće pokoriti Srbiji.

Na prištinskom aerodromu dočekala ga je najuža porodica i saradnici, dok mu je u centru grada priređen svečani doček na kome se okupio veliki broj građana.

"Ideja moje ekstradicije Srbiji značilo bi poziv na rat i nisam se šalio kad sam to rekao", naveo je Haradinaj na aerodromu, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Zahvalio se svim građanima na podršci, a prištinske institucije kritikovao da nisu bile na nivou svog zadatka.

Dodao je da su oni koji su na čelu Srbije danas, isti oni koji su ratovali na Kosovu.

"Ako oni u Beogradu misle da mi Albanci brzo zaboravljamo, varaju se. Albanac ne zaboravlja i mi smo mirni narod, ali Albanca ne možete da gazite. Mi moramo da pokažemo mesto neprijatelju Srbiji i treba da uradimo onako kako je uradio Hrvat", rekao je Haradinaj okupljenima.

Takođe je dodao da "ko god je živeo sa Albancima, taj nikada nije patio", ističući da su Albanci "poštovan narod".

Nakon njegovog kratkog govora, sa krova hotela "Grand" ispaljen je vetromet.

Iz Alijanse za budućnost Kosova su prethodno odbili da državne institucije učestvuju u pripremi Haradinajevog dočeka, navodi Slobodna Evropa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара