Protest Srba u Kosovskoj Mitrovici zbog Haradinaja

Mirnom protestnom šetnjom od spomenika Knezu Lazaru do glavnog mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici, Srbi iz ovog grada su iskazali protest povodom odluke francuskog suda da oslobodi bivšeg lidera OVK Ramuša Haradinaja.

Okupljanje građana počelo je oko 19 časova kod spomenika Knezu Lazaru u centru grada. Za učesnike protesta odluka o neizručenju Haradinaja Srbiji je nepravedna i sramna.

Okupljeni su nosili zastave Srbije i transparente na kojima je pisalo "Haradinaj zločinac", "Srbija Rusija", "UČK teroristi".

Na protestu su bili predstavnici porodica ubijenih i kidnapovanih na KiM, a među okupljenima su bili i građani iz drugih gradova na severu Kosova.

Sa građanima su, takođe, bili predstavnici lokalnih samouprava sa severa Kosova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво