Nikolić pisao Olandu: Odluka o Haradinaju politička, na slobodi je zločinac

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, nakon odluke francuskog suda da ne izruči Ramuša Haradinaja Srbiji, koja ga tereti za zločin nad Srbima, uputio je pismo francuskom kolegi Fransoa Olandu u kojem je poručio da je ona politička i da je, nažalost, još više utvrdila uverenje da nema pravde za srpske žrtve.

"Vest da je odlukom francuskog pravosuđa oslobođen Ramuš Haradinaj, čije smo izručenje tražili na osnovu raspisane poternice obezbeđene dokazima, duboko je potresla našu javnost i, nažalost, još više utvrdila uverenje da nema pravde za srpske žrtve. Odlukom Apelacionog suda u Kolmaru pušten je na slobodu zločinac koji će, ovim činom francuskih vlasti, ostati nekažnjen", navodi u pismu Olandu predsednik Srbije.

Nikolić u pismu ukazuje da je Srbija, u skladu sa važećim procedurama, dostavila dokumentaciju koja "neporecivo dokazuje krivicu Ramuša Haradinaja, zločinca koji je za svagda zavio u crno mnoge srpske porodice".

Predsednik Srbije navodi da nikakva objašnjenja ne mogu otkloniti utisak da je politika i ovoga puta nadvladala pravdu i da je ubijanje Srba opravdano i dozvoljeno, za razliku od zločina nad drugim narodima.

"Naš osećaj duboke povređenosti je uvećan činjenicom da se Francuska u srpskoj istoriji doživljavala kao svetao primer prijateljstva i časti, zbog kojeg ni najveća stradanja u dva svetska rata nisu bila uzaludna", piše u pismu Nikolića predsedniku Francuske.

Predsednik Nikolić navodi da će Vlada Srbije, u skladu sa svojim ovlašćenjima, odlučiti na koji način će Srbija iskazati svoje nezadovoljstvo.

"Srbija je 90-ih godina bila suočena sa terorizmom Ramuša Haradinaja na Kosovu i Metohiji, Francuska je ugrožena danas, i zato smatram da je trebalo da znate da će ovakva odluka izazvati revolt mog naroda.

Ja Vam, kao čoveku kome sam u više navrata dokazao svoje prijateljstvo, ukazujem na posledice takve očigledno političke odluke suda u Francuskoj, koja je nanela veliku nepravdu Srbiji, velikom prijatelju Francuske, za koju nas, u ovom trenutku i nažalost, vezuje samo slavna istorija naših dedova i očeva", navodi se u pismu predsednika Srbije.

broj komentara 6 pošalji komentar
(četvrtak, 27. apr 2017, 21:41) - Mirko [neregistrovani]

Vest

Ovamo u Francuskoj nema te vesti uopste u medijima sem sto je France Info naveo AFP depesu i nista vise.
Mozda ih je sramota ali mislim da ih bas briga posto to nije Srbin. Da je bio Srbin pila bi udarna vest.
Eto toliko o EU u kojoj Srbija hoce da udje.
Uz napomenu da je ovamo dzumbus u svakom smislu a srpske zrtve su im najmanja briga.

(četvrtak, 27. apr 2017, 21:40) - anonymous [neregistrovani]

Историја

нам прича једно а данашњица потире све оно што је историја памтила...Ми живимо данас и данашња Француска и она из прошлости немају никакве додирне тачке...Сетимо се Саркозија и Гадафија... Гадафи је свом ''пријатељу'' финансирао председничку кампању...А добро знамо шта је Саркози урадио Гадафију...Француска је неком пријатељ само онолико колико је то њој потребно....

(četvrtak, 27. apr 2017, 20:49) - anonymous [neregistrovani]

Само храбро, браћо моја!

Не дозволите да вас ни очај нит бес савлада, не западајте у малодушност и не дижите песнице, већ....гледајте...учите...памтите...мудро и лукаво узвраћајте...ћутећи и пузећи...без илузија...без заблуда...и без обзирности. Хладно и мудро. Када погледамо који су све злочини почињени Српском народу и који све злочини висе у ваздуху као могућност не би ли се дала прилика за њих, онда је то створење харадинај само зрнце песка у мору, само један једини међу хиљадама који као паше уживају по европским државама, а на души имају крв хиљда и хиљда недужника по целоме свету. а француска је само показала каква је њихова "правна држава" и "демократија". Фуј!!!

(četvrtak, 27. apr 2017, 19:24) - anonymous [neregistrovani]

Prijatelji

Kakvi bre prijatelji! Naša pešadija u proboju solunskog fronta bila nedostižna za njihovu konjicu. Ne da su naši vojnici bili brzi od njihovih konja, nego su čekali dok se naši bore sa daleko mocnijim neprijateljem a oni posle bitke stignu na konjima i potapsu naše po ramenu. Pravi prijatelji nema šta.

(četvrtak, 27. apr 2017, 19:18) - anonymous [neregistrovani]

Nevredi pisati Holandu!

Ovde u Francuskoj je sve protiv njeove vladavine i socijalisticke stranke da stvarno nista nije uradeno i sigurnoje da za petnaes dana Holand moze nesto!Francuska je u u politickoj menastazi da niko nezna sta ce biti za desetak dana.Pre svega od Generala de Golla ni bivsa YU nije mogla da racuna a kamoli Srbija koja misli da su im prijatelji toje dokazano i dan danas se dokazuje.

(četvrtak, 27. apr 2017, 19:00) - DDanonymous [neregistrovani]

Ocekivana odluka

Zapad samo nastavlja svoju neprincipijelnu i nelegalnu politiku prema Srbiji i Srbima i tesko ce promijeniti tu politiku jer su sami oni stvorili i Haradinaja i Tacija i sve ostale zlocince.I onda kako da sude svojim pulenima preko kojih su privremeno okupirali KosMet.Zapad i Albanci su bijesni sto nemaju pravnog osnova da KosMetu prevedu u nezavisnu drzavu jer syu sami potpisali Raz.SB.1244.
Francuskoj tyreba uputiti proteste ali ja samo znam da je Haradi8naj izrucen Srbiji da bi nas narod na KosMetu imao silnih problema sa albanskim teroristickim organizacijama i da bi situacija na KosMetu bila dovedena do ratnog stanja.Hapsili bi srpske civile kao taoce i ko zna sta bi s njima radili dok se ne pusti Haradinaj,a Zapad bi sve to samo blijedo posmatrao,kao i do sada.
Mislim da Zapad nema pravo drzati predavanja ni Srbima ni bilo kome drugom o pravu i pravdi,sve pravne norme su,u vezi srpskog KosMeta, odavno pogazili.