Stefanović: Ne zamišljam sebe kao premijera

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da ne razmišlja o mogućnosti da bude premijer već da radi na povećanju opremljenosti policije i povećanju bezbednosti građana.

Upitan da li zamišlja sebe kao budućeg premijera kada krajem maja Aleksandar Vučić preuzme funkciju predsednika Srbije, Nebojša Stefanović je odgovorio odrečno: "Ne razmišljam o tome, ne zamišljam sebe kao premijera".

Rekao je novinarima u Beogradu da radi i razmišlja kako da policija bude što opremljenija i da se građani osećaju što bezbednije, prenosi Beta.

Pojedini mediji su prethodnih dana objavljivali da je Stefanović jedan od kandidata za budućeg premijera.

Komentarišući pristupanje Crne Gore NATO-u Stefanović je rekao da je Srbija posvećena vojnoj neutralnosti i da se ne meša u unutrašnje stvari drugih zemalja, prenosi Tanjug.

Skupština Crne Gore trebalo bi sutra da odlučuje o članstvu te zemlje u NATO-u, a Stefanović je, upitan da prokomentariše perspektivu naše neutralnosti, rekao da je Srbija tome posvećena i da ne želi da bude članica NATO-a.

"I to jasno kažemo i u Briselu i na svakom drugom mestu. Ne želimo da budemo deo NATO-a ni bilo kog vojnog saveza. Želimo da budemo neutralni i to je politika vlade", rekao je Stefanović.

Kad je reč o Crnoj Gori, ministar je rekao da se Srbija ne meša u unutrašnje stvari drugih zemalja.

"Svaka zemlja radi ono što misli da je najbolje za nju", rekao je Stefanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво